Business Hi-Tech

Avocaţi de la Boştină, în proiectul reţelei de telecom de 84 mil. euro

Avocaţi de la Boştină, în proiectul reţelei de...

Autor: Adrian Seceleanu

04.02.2013, 00:07 3950

Patru companii, în spatele cărora se află avocaţi de la societatea Boştină & Asociaţii şi foşti manageri de vânzări către sectorul public din companii mari de IT, vor încasa peste 600.000 de euro pentru elaborarea studiului de fezabilitate şi managementul proiectului de construcţie al unei megareţele de telecomunicaţii, care va fi realizată cu fonduri europene de 84 mil. euro.

Suma este apropiată de bugetul anual de investiţii al Orange şi Vodafone.

Studiul de fezabilitate pentru proiectul RO-Net va fi realizat de companiile Confero Finance şi Cognos Bussines Consulting. Confero are legături cu AGN International, a 7-a reţea mondială a firmelor de consultanţă fiscală şi de audit independente, iar un pachet minoritar din firmă este de­ţinut de casa de avocatură Boştină, potrivit datelor din Monitorul Oficial. Cognos este o companie înfiinţată de un fost manager de vânzări în cadrul companiei Teamnet Interna­ţional. Teamnet a fost parte din grupul Asesoft, care a fost înfiinţat şi ulterior vândut de actualul deputat PSD Sebastian Ghiţă.

Managementul proiectului va fi realizat pentru 200.000 de euro de companiile Aego Business Consulting şi European Funds Invest. Unul dintre acţionarii Aego este un fost manager de vânzări către sectorul public în subisidiare locale ale unor companii de IT precum Bull, S&T, IBM şi Oracle. Cealaltă firmă câştigătoare este controlată de o societate din Cipru, reprezentată de Laurenţiu Popescu, al cărui nume apare şi în legătură cu compania XOR-IT Systems, cu afaceri de 14 mil. euro în 2011, care a câştigat diferite licitaţii din sectorul public în domeniul IT&C.

România încearcă din anul 2009 să obţină cei 84 milioane de euro puşi la dispoziţie de UE pentru construirea unei reţele de telecom care să acopere zonele neacoperite de operatorii privaţi.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO