Business Hi-Tech

Băiatul de 12 ani care construieşte roboţi ca un profesionist. GALERIE VIDEO

Băiatul de 12 ani care construieşte roboţi ca un...

Autor: Ştefan Stan

14.09.2013, 18:01 1019

Rohan Agrawal, un băiat de 12 ani, este capabil să construiască roboţi precum un profesionist, având deja numeroase proiecte terminate şi colaborări cu cele mai prestigioase cluburi de robotică, scrie Mashable.

Băiatul a început să ia înveţe programare la vârsta de 4 ani, iar primul limbaj învăţat a fost HTML. Până la vârsta de 5 ani, Agrawal a construit primu website. Ambii părinţi ai tânărului sunt ingineri şi au investit în talentul băiatului.

La vârsta de 9 ani, Rohan s-a alăturat unui club de robotică. Curând a început să construiască dispozitive precum mici roboţi, capabili să găsească obiecte pe o masă şi să le împingă până la marginea acesteia.

La vârsta de 10 ani băiatul s-a alăturat Hacker Dojo, unde a lucrat cu o echipă a cărei scop era să construiască roboţi de până în 500 de dolari.

Dorind să stimuleze stalentul băiatului, tatăl lui Rohan a obţinut pentru tânăr un internship la OLogic. În cadrul companiei, Rohan a construit o variaţie a roomba, dispozitivul de navigaţie creat de Apple folosit pentru măturat şi aspirat, însă schimbat de Agrawal pentru a merge în birouri şi a oferi gustări personalului.

Băiatul susţine că aşa i-a venit ideea pentru un robot autonom, căruia “tot ce trebuei să faci e să tastezi o comandă şi robotul va mereg automat şi va selecta aleatoriu audienţa”.

Maşinăria funcţionează printr-un program deja existent, SLAM (simultaneous location and mapping).

Vicepreşedintele OLogic a declarat că “un interna atât de tânăr a fost un experiment din partea noastră, dar băiatul ne-a uimit cu câte cunoaşte”.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO