Business Hi-Tech

Cegeka România, afaceri de 47 mil. euro în 2022, plus 30%. Lucian Butnaru, country director, Cegeka România: Strategia pentru 2023 vizează creşterea departamentului de dezvoltare de aplicaţii software şi extinderea ofertelor de infrastructură pe piaţa românească

Lucian Butnaru, Country Director la Cegeka România.

Lucian Butnaru, Country Director la Cegeka România.

Autor: Alexandra Cepăreanu

15.05.2023, 12:36 492

Cegeka România, subsidiara locală a grupului IT de origine belgiană cu acelaşi nume, a înregistrat la finalul anului fiscal 2022 o cifră de afaceri de 47 de milioane de euro,  în creştere cu 30% faţă de rezultatele din 2021, arată un comunicat transmis de reprezentanţii companiei.

„Am reuşit să obţinem opt clienţi noi de înaltă calitate în 2022, incluzând aici cinci companii locale şi trei afaceri internaţionale. Acest lucru a depăşit rata de creştere a industriei şi este o dovadă a angajamentului nostru de a oferi servicii excepţionale. Portofoliul nostru de servicii s-a extins, oferind servicii de aplicaţii cu modelul inovator ‘team-as-a-service'. Acest serviciu oferă o agilitate şi scalabilitate fără egal, devenind o soluţie completă pentru afacerile de toate dimensiunile", a spus Lucian Butnaru, Country Director la Cegeka România.

În continuare, reprezentanţii grupului Cegeka considera că tehnologia va continua să determine viitorul societăţii.

„Strategia de afaceri pentru România în 2023 este de a pune prioritate pe creşterea departamentului de dezvoltare de aplicaţii software şi de a extinde ofertele noastre de infrastructură pe piaţa românească, ceea ce demonstrează angajamentul nostru de a furniza soluţii inovatoare care să răspundă nevoilor în continuă evoluţie ale clienţilor noştri. Prin valorificarea experienţei noastre de succes, suntem bine poziţionaţi să capitalizăm noile oportunităţi şi să obţinem rezultate semnificative pentru business", a mai spus Lucian Butnaru.

La nivel de grup, Cegeka a înregistrat afaceri cumulate de 871 de milioane de euro, în creştere cu 17% faţă de cifrele anuale din 2021.

„2022 nu a fost un an uşor. La fel ca şi alte companii din Europa, am întâmpinat instabilitate geopolitică şi provocările creşterii inflaţiei. În ciuda acestor obstacole, am reuşit din nou să obţinem o creştere foarte puternică. Acest succes se datorează cooperării strânse cu clienţii şi celor peste 6.000 de angajaţi Cegeka. Datorită antreprenoriatului axat pe valoare, am reuşit să aducem o contribuţie tehnologică semnificativă la mai multe proiecte  cu relevanţă socială", a spus André Knaepen, fondator şi preşedinte al Consiliului de Administraţie Cegeka.

Cegeka este prezentă pe piaţa din România începând din 2011 şi are aproximativ 900 de angajaţi care oferă servicii de dezvoltare de aplicaţii end-to-end, extindere echipă IT, servicii cloud, infrastructură IT, date şi servicii de automatizare, cum ar fi Inteligenţa Artificială/Machine Learning, Business Intelligence, RPA, IoT şi DevOps, au mai transmis reprezentanţii companiei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO