Business Hi-Tech

CERF stagneaza la spatiu, numar de firme expozante si numar de vizitatori

CERF stagneaza la spatiu, numar de firme expozante si numar de vizitatori

Singura diferenta fata de anul trecut este nivelul tehnologic

09.05.2007, 18:16 24

Cea mai mare expozitie de IT&C din Romania, CERF - Computer and Electronics Romanian Fair-, care se va desfasura de astazi pana duminica, 13 mai, va avea aproximativ acelasi numar de firme expozante, aceeasi suprafata de inchiriat ca si anul trecut, iar numarul de vizitatori asteptati este de asemenea aproape la acelasi nivel ca in editia de anul trecut.
Numarul firmelor prezente la CERF 2007, cea de XVI-a editie a targului, va fi de 150, un nivel similar celui din 2006, in timp ce suprafata de expunere se va ridica la 14.000 de metri patrati.
Evenimentul se va desfasura la Romexpo Bucuresti.
"La a 16-a editie a CERF-ului, sectorul comunicatii va ocupa 4.100 metri patrati, IT - 6.300 mp, in timp ce prezentarea solutiilor pentru afaceri se va face pe o suprafata de 3.100 mp. In cadrul expozitiei va exista si o zona de acces la Internet prin tehnologia WiFi", a spus Muresan.
Pentru acest an, organizatorii se asteapta ca numarul vizitatorilor sa depaseasca 75.000, dupa ce editia de anul trecut a CERF a inregistrat un numar de aproximativ 74.000 de vizitatori.
Pe durata zilei a doua a CERF 2007 va fi organizata a XI-a editie a Zilei Comunicatiilor, eveniment la care vor participa mai multe companii software si operatori de telecomunicatii cu activitati in sectorul comunicatiilor si nu numai.
Potrivit organizatorilor, pretul de inchiriere a unui metru patrat in cadrul expozitiei poate varia intre 99 de euro si 189 de euro, acesta variind in functie de dimensiunile standului de expunere sau de amplasarea acestuia.
"Cheltuielile de amenajare a unui stand in cadrul CERF pot varia de la cateva mii de euro la cateva zeci de mii de euro", a precizat Muresan.
In cadrul editiei din acest an, mai multe companii si-au anuntat intentia de a lansa pe piata noi produse si servicii destinate atat consumatorilor, cat si intreprinderilor, unul dintre cele mai active segmente din acest punct de vedere fiind cel al furnizorilor de servicii de telecomunicatii.
Dintre acestia, Orange, cel mai mare operator local de telefonie mobila va prezenta in premiera, la CERF 2007, solutia de acces la Internet mobil prin tehnologia HSDPA, care permite viteze de pana la 3,6Mbps, urmand ca noile servicii sa fie lansate, in luna iunie, in zece orase.
Potrivit oficialilor Orange, pana la sfarsitul acestui an, viteza de conectare la internet si transfer de date mobile prin HSDPA va fi marita la 7,2 Mbps, in paralel cu lansarea HSUPA, tehnologie care asigura viteze mari pentru upload. La editia din acest an a CERF, compania Vodafone va avea cel mai mare stand, intins pe o suprafata de aproximativ 400 de metri patrati, la care vizitatorii pot testa cele mai noi produse 3G Broadband ale operatorului, precum si solutia de navigatie prin GPS Vodafone Navigator.
"Vom prezenta la CERF prima demonstratie a serviciilor Vodafone 3G Broadband - HSDPA care permit transfer de date la viteza de retea de pana la 3,6 Mbps. Aceste servicii vor fi lansate comercial pentru clientii Vodafone in cateva saptamani si vor avea o arie de acoperire comparabila cu cea a serviciilor 3G Broadband 1,8 Mbps, lansate de Vodafone in octombrie 2006 si disponibile deja in 23 de orase", a declarat pentru ZF Liliana Solomon, presedinte si CEO Vodafone Romania.
Compania RCS & RDS este si in acest an furnizorul exclusiv de internet si telefonie fixa in cadrul CERF, punand la dispozitia expozantilor acces la internet si linii telefonice fixe. In plus, compania va prezenta noul sau serviciu de televiziune digitala Pay per View, Digi Film - cinematograful de acasa, care le va facilita abonatilor acces la filme si concerte de muzica la cerere.
La standul Romtelecom, realizat dupa conceptul ultimului spot ClickNet, vizitatorii vor putea testa MTV on demand, prima platforma muzicala online lansata luna trecuta de Romtelecom, in colaborare cu MTV Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO