Business Hi-Tech

Codul rutier a stimulat piata de accesorii GSM

01.07.2008, 20:05 47

Piata accesoriilor de telefoane mobile va atinge intre 8 si 10 milioane de euro in 2008, in crestere cu 50% fata de 2007, pe fondul avansului vanzarilor de sisteme hands free fara fir, potrivit estimarilor Germanos Telecom Romania.
"Cu o valoare estimata la 8 - 10 milioane de euro, piata locala a accesoriilor de telefoane mobile va inregistra o dinamica spectaculoasa si in 2008. Cresterea va fi inregistrata in principal pe segmentele accesoriilor fashion si high-tech. Pas cu pas, sistemele hands free fara fir vor inlocui sistemele clasice cu fir. Transferul de date nu mai este realizat prin cablu, ci prin tehnologia Bluetooth incorporata, care permite comunicarea fara fir intre dispozitive, pe o raza de pana la 100 metri", a declarat Alexandru Munteanu, directorul comercial pe segmentul telefoane mobile al Germanos Telecom Romania.
Potrivit datelor prezentate de Germanos, piata accesoriilor de telefoane mobile va cunoaste o crestere importanta si in 2008, respectiv 50% fata de anul trecut.
"Inca o data, 'vedeta' acestui segment de piata va fi sistemul hands free cu tehnologie Bluetooth. Noile reglementari ale codului rutier impuse in 2007 au fost unul din motivele cresterii semnificative a cifrelor de vanzari", se arata in comunicat.
Conform Germanos, anul 2007 a adus o crestere de 70% fata de 2006, comparativ cu un avans de 10% pe segmentul telefoanelor mobile. In primul semestru al acestui an, vanzarile companiei au inregistrat o crestere de aproximativ 30% comparativ cu aceeasi perioada a anului 2007, iar pe segmentul terminalelor cu tehnologie incorporata Bluetooth avansul a fost de circa 35%.
Grupul elen Germanos a intrat pe piata romaneasca in anul 1996, odata cu deschiderea primului magazin pentru comercializarea bateriilor Sunlight.
In 2000, grupul elen a infiintat societatea Germanos Telecom Romania, care ulterior a fuzionat cu Sunlight Romania.
In prima parte a anului 2006, grupul elen de telefonie mobila Cosmote a achizitionat pachetul majoritar de actiuni al Germanos si operatiunile din Grecia, Romania, Bulgaria si Macedonia. Alaturi de Germanos, principalii competitori pe piata distributiei de terminale GSM sunt Fonomat, EuroGSM si Avenir Telecom.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO