Business Hi-Tech

Deutsche Telekom: Consumul va reveni greu

Deutsche Telekom: Consumul va reveni greu
01.03.2010, 23:00 21

Cu o marja a profitului operational (EBITDA) de 21%, Romania -una dintre cele mai competitive piete de comunicatii din Europa deSud-Est - este tara care aduce cele mai mici castiguri grupuluigerman Deutsche Telekom (DT), potrivit raportului financiar alcompaniei. In Bulgaria marja profitului operational ajunge la 37%,iar in Grecia la 38%. Nicio alta tara din acesta regiune cu ocompetitie "intensa" nu are marje sub 30%.

Efectul competitiei a fost accentuat de recesiune, spune ReneObermann, CEO al DT. "Europa de Est a fost puternic expusa lacriza. Pe aceste piete nu am fost la fel de norocosi (...), pentruca nivelul consumului privat a scazut cu 4%", a spus Obermann, carea adaugat ca perspectivele raman rezervate pentru grupul de tari incare este inclusa si Romania. "Asteptarile privind o crestereredusa a PIB-ului vor pune presiune pe preturi, iar revenireaconsumului privat va fi decalata de avansul economiilor."

Afacerile DT in Romania au fost de peste 1,1 mld. euro anultrecut, potrivit raportului grupului, care a inclus partialincasarile Romtelecom, Cosmote, Germanos si Zapp din 2009.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO