Business Hi-Tech

Dressingz, platformă online pentru revânzarea articolelor fashion, a ajuns la 300.000 euro finanţare în primele două săptămâni de la lansarea campaniei pe platforma de crowdfunding Rōnin. Start-up-ul ţinteşte o finanţare totală de 500.000 euro

Dressingz, platformă online pentru revânzarea...

Autor: Alexandra Cepăreanu

19.06.2023, 17:19 110

Start-up-ul local Dressingz, care a lansat o platformă online ce le permite utilizatorilor să îşi vândă articolele de îmbrăcăminte, încălţăminte şi accesoriile pe care nu le mai poartă, a atras 300.000 euro finanţare în primele două săptămâni de la lansarea campaniei pe platforma de crowdfunding Rōnin, au transmis reprezentanţii celor două companii. Dressingz are ca obiectiv să atragă o finanţare totală în valoare de 500.000 euro care să susţină accelerarea dezvoltării produselor, îmbunătăţiri tehnologice, acţiuni de marketing şi completarea echipei.

,,(...) Soluţia noastră este un ecosistem circular, care are ca nucleu o platformă de tip marketplace, unde consumatorii pot vinde şi cumpăra articole vestimentare premium de la branduri de renume şi chiar piese de colecţie, extinzând astfel ciclul de viaţă al hainelor de calitate”, a spus Romina Tăzlăoanu, fondator şi CEO al Dressingz.

Până în prezent, Dressingz a atras investiţii de 300.000 euro, evaluarea curentă a afacerii fiind de 3,5 milioane de euro. 

Dressingz a integrat, până în prezent, 10 branduri fashion care susţin revânzarea prin intermediul voucherelor de reduceri şi a derulat un proiect pilot pentru donaţii, după modelul „Tu vinzi, noi donăm” realizat în parteneriat cu Crucea Roşie, au mai transmis reprezentanţii companiei. Toate procesele derulate pe Dressingz sunt automatizate, permiţând listarea, vânzarea şi livrarea produselor ȋn doar câteva click-uri, de pe web sau din aplicaţia mobilă, arată sursa citată.

De asemenea, preţurile articolelor de lux sunt reduse cu până la 90% faţă de preţurile de retail, astfel ca oricine să poată accesa piese premium de la designerii favoriţi, într-o stare extrem de bună, verificate de experţi autentificatori de la Luxury Appraisal & Authentication cu sediul în S.U.A.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO