Business Hi-Tech

DT vrea sa cumpere Telecom Muntenegru

07.06.2004, 00:00 13

Cel mai mare operator de telefonie fixa din Europa, Deutsche Telekom (DT), intentioneaza sa preia controlul asupra Telecom Muntenegru, unde statul detine 89% din actiuni.
Operatorul german nu va participa direct la licitatia pentru Telecom Muntenegru, ci prin intermediul operatorului ungar Matav, unde detine aproximativ 60% din pachetul de actiuni. Restul pachetului de actiuni al Telecom Muntenegru este detinut de angajati. Monopol pe piata telecom, operatorul din Muntenegru are si o dvizie profitabila de telefonie mobila, cu aproape jumatate de milion de clienti. Informatiile au fost facute publice de seful agentiei pentru privatizare din Muntenegru, Zoran Sekulic.
Deutsche Telekom si-a reafirmat recent interesul pentru pietele est-europene. Directorul executiv (CEO) al companiei, Kai-Uwe Ricke, a declarat ca DT nu exclude achizitii importante in regiune. Compania este deja prezenta estul Europei in Croatia, Cehia, Polonia, Rusia, Slovacia si Ungaria.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO