Business Hi-Tech

Dupa BenQ, Panasonic ataca piata locala de terminale GSM

07.10.2004, 00:00 18

La numai o zi dupa ce taiwanezii de la BenQ si-au lansat pe piata locala gama de telefoane mobile produse sub brand propriu, responsabilii companiei japoneze Panasonic au lansat de asemenea in premiera intreaga serie de terminale GSM, care va fi disponibila de acum in magazine.
Panasonic estimeaza ca anul acesta va realiza o cifra de afaceri de 33 de milioane de euro pe piata locala, o crestere de 10 procente fata de anul trecut, si a decis sa atace segmentul GSM pentru a-si spori afacerea in 2005. Pana acum, Panasonic s-a bazat pem echipamentele electronice si IT pe care le aduce pe piata locala, respectiv televizoare LCD si cu plasma, sisteme Home Cinema, produse si accesorii audio-video, electrocasnice, proiectoare digitale si alte echipamente telecom. "Segmentul GSM a reprezentat un procent infim din afacerile noastre", a precizat Stefan Ichim, manager de marketing si vanzari al departamentului Telecomunicatii din cadrul Panasonic Romania.
El a declarat ca, de acum inainte, toata gama de terminale GSM produsa de Panasonic va fi disponibila si pe piata locala, acoperind intregul segment de consumatori. Telefoanele vor putea fi cumparate din magazinele partenerilor Panasonic, precum Germanos, EuroGSM sau DasImpex. De asemenea, Panasonic negoziaza si cu principalii operatori de telefonie mobila pentru a aduce telefoanele la indemana utilziatorilor. Compania asigura service pentru aceste telefoane in reteaua sa specializata, care acopera intreaga tara.
Panasonic Romania a prezentat in total sapte modele de telefoane mobile, de la cele cu ecran alb-negru pana la varful de lance, care este un SmartPhone. Modele entry-level sunt A100, 101 si 102, celulare miniaturizate care au functii de baza. Telefoaneme mobile middle si high-end sunt din seria X. Linia incepe cu X300, care are ecran color cu 65000 de culori, camera foto VGA si are ecranul mobil, pentru a usura realizarea de fotografii. Ofera de asemenea capacitati de zoom 4X, oglinda pentru a putea face autoportrete reusite si alte asemenea facilitati multimedia. Modelul X400 are design cu clapa (clamshell) si are de asemenea camera foto si facilitati multimedia. X500 este cu tastatura glisanta, la prima vedere putand fi confundat cu o camera digitala de dimensiuni mai mici.
Produsul de top al Panasonic este X700, care este un telefon inteligent realziat pe platforma Symbian. Pe langa camera foto si multimedia, X700 este un telefon de business, cu functii extrem de variate. Poate utiliza fisiere Word, Xcel sau PowerPoint si are un card de memorie special (miniSD), pentru a salva aceste documente. Ofera trei modalitati de conectare, doua fara fir prin Bluetooth si infrarosii, dar si prin cablu USB.
dan.dragomir@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO