Business Hi-Tech

Entersoft atacă şi piaţa din Republica Moldova

Cristi Cozic

Cristi Cozic

Autor: Ioana Nita

23.06.2015, 00:00 365
Entersoft România, subsidiara locală a grupului elen specializat în furnizarea de soluţii software de business, a intrat şi pe piaţa din Republica Moldova prin încheierea unui parteneriat cu firma Wippo IT din Chişinău, ţinta companiei pentru următorul an fiind să atragă cel puţin două proiecte din ţara vecină. Anul acesta, Entersoft va investi în pregătirea consultanţilor din Republica Moldova şi în certificarea lor pe platforma Entersoft. De asemenea, împreună cu partenerul local Wippo IT, Entersoft va începe în paralel şi procesul de abordare a potenţialilor clienţi, urmând ca într-o primă fază să implementeze împreună eventualele proiecte.

„Din 2016 ne aşteptăm însă ca echipa de la Wippo să fie complet pregătită să preia în proporţie de 80-90% implementarea soluţiilor Entersoft. Având în vedere această etapă de pregătire, în 2015 nu avem un obiectiv comercial stabilit. Pentru 2016 ne aşteptăm ca măcar două dintre proiectele Entersoft România să provină de la clienţi din Republica Moldova”, a declarat pentru ZF Cristi Cozic, country manager pentru Entersoft România.

În 2014 afacerile Entersoft România s-au situat la 700.000 euro, iar întregul grup, prezent şi în alte şapte ţări (Grecia, Cipru, Serbia, Bulgaria, Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite şi Qatar), a înregistrat o cifră de afaceri de 9,4 milioane de euro. Compania Wippo IT, înfiinţată în 2008, este specializată în consultanţă şi furnizarea de servicii IT, oferind totodată soluţii de business integrate pentru firmele din Republica Moldova.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO