Business Hi-Tech

Entersoft ţinteşte afaceri cu 10% mai mari

Entersoft ţinteşte afaceri cu 10% mai mari

Autor: Ioana Nita

26.08.2014, 00:00 106

Entersoft România, subsidiara locală a grupului elen specializat în furnizarea de soluţii software de business, are în plan creşterea veniturilor cu peste 10%, la 700.000 de euro, precum şi mărirea echipei de consultanţi, potrivit lui Cristi Cozic, country manager pentru  operaţiunile locale ale grupului Entersoft. „Entersoft România ţinteşte venituri de 700.000 de euro în 2014. Compania are în plan şi mărirea echipei de consultanţi în acest an”, a spus el. În 2013, Entersoft România a raportat o cifră de afaceri de 630.000 de euro, în creştere cu 80% faţă de 2012.

Cu sediul central în Grecia, Entersoft este prezentă şi pe pieţele din Bulgaria, Cipru, Serbia şi Arabia Saudită. La nivel de grup, veniturile Entersoft pentru prima jumătate a acestui an s-au majorat cu 31%, iar profitul net a ajuns la 5,1 milioane de euro, creşterea fiind tot de 31% raportată la aceeaşi perioadă din 2013. Rezultatele financiare în creştere se datorează revenirii pieţelor de soluţii ERP (Enterprise Resource Planning) şi CRM (Customer Relationship Management), investiţiilor în dezvoltarea de produse noi şi extinderii pe pieţe externe.  La nivel local, profitabilitatea a crescut în primul semestru cu 15% faţă de acelaşi interval al anului trecut. „În prima jumătate a acestui an, am extins soluţiile Entersoft implementate la clienţii existenţi cum ar fi JTI, dar am început şi alte proiecte complexe cum este cel de la Mobifin sau KXL. De asemenea, Soft Net Consulting s-a alăturat recent reţelei de parteneri a Entersoft România”, a precizat Cozic. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO