Business Hi-Tech

Exclusiv online: Prima oferta integrata de internet fix si mobil din istoria Romtelecom, doar pentru firme. Preturile pleaca de la 10 euro

07.05.2010, 00:00 136

Romtelecom, unul dintre cei mai mari operatori de comunicatii depe piata locala, a lansat luna trecuta prima sa oferta care combinaserviciile de internet fix cu cele de internet mobil, la tarifecare incep cu 9,99 euro pe luna (fara TVA), potrivit datelor de pepagina web a companiei.

Abonamentele "Clicknet Everywhere" sunt in disponibile in douavariante, de 9,99 si 13,9 euro (fara TVA). Prima varianta,abonamentul Clicknet Everywhere 3, include acces nelimitat la netmobil prin reteaua in tehnologie CDMA a companiei si acces la netfix, cu o viteza de download a datelor de 3 Mbps. Viteza dedescarcare a datelor de pe conexiunea mobila la internet este de3,1 Mbps. In cazul contractelor pe doi ani, modemurile mai simplenecesare pentru conexiunea la internet fix (care nu ofera, spreexemplu, acces Wi-Fi) sunt oferite gratuit. Modemul pentruserviciile de net mobil costa 25 de euro.

Al doilea tip de abonament, Clicknet Everywhere 6, costa 13,9euro pe luna (fara TVA) iar singura diferenta fata de celalalt plantarifar este viteza mai mare de descarcare a datelor pentruinternetul fix, de 6 Mbps.

La costul pachetului combinat de internet fix si mobil se adaugasi abonamentul la telefonia fixa, cu preturi pornind de la 10 europe luna (fara TVA).

Romtelecom nu are o oferta asemanatoare si pentru clientiiconsumer, care pot achizitiona doar separat serviciile de internetfix si mobil. Clientii rezidentiali pentru serviciile de date fixeale Romtelecom nu au parte de un tratament preferential nici dacavor sa se aboneze la serviciile de net mobil ale Cosmote - companiecu actionariat comun, care face parte din acelasi grup cuRomtelecom. Actionarul majoritar al Romtelecom si Cosmote estegrupul elen OTE.

Cei mai importanti concurenti ai Romtelecom si Cosmote pe piatalocala telecom sunt companiile de telefonie mobila Orange siVodafone. Cei doi operatori mobili au lansat de cativa aniserviciile de internet mobil si au dezvoltat, in paralel, si oinfrastructura de comunicatii fixe pentru clientii din mediul debusiness.

Cei mai mari furnizori de internet fix din Romania suntRCS&RDS si Romtelecom cu 1,1 respectiv 800.000 de clienti.Orange si Vodafone isi disputa primul loc pe serviciile de datemobile insa din cauza diferentelor de raportare a numarului declienti este imposibil de spus care operator este numarul unu penet mobil. Cosmote a lansat luna trecuta serviciile sale deinternet 3G, pe baza retelei achizitionate odata cu Telemobil(Zapp). Primele servicii de net mobil 3G din Romania au fostlansate de Connex (actualul Vodafone), in aprilie 2005.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO