Business Hi-Tech

Frauda de la WorldCom sare la 9 miliarde de dolari

07.11.2002, 00:00 53

Nivelul neregulilor financiare inregistrate in actele contabile ale gigantului american WorldCom continua sa urce. Ultima valoare se ridica la 9 miliarde de dolari, scrie cotidianul francez La Tribune. Acest lucru insa nu impiedica compania de telecomunicatii sa negocieze un acord amiabil cu responsabilii SEC (Comisia care supervizeaza activitatea de pe Wall Street).
Daca in luna iunie 2002, frauda era estimata la 3,8 miliarde de dolari, un recent raport al fostului Procuror General, Richard Thornburgh, arata ca fraudele trec de sapte miliarde de dolari. Luni, insa, oficialii WorldCom au recunoscut ca adevarata valoare a fraudei este de 9 miliarde USD. Cifrele au fost confirmate de SEC, care a precizat ca neregulile financiare au continuat si pe primul trimestru al lui 2002.
Grupul american a asigurat, intr-un comunicat oficial facut public ieri, ca fraudele comise si revizuirea rezultatatelorr financiare prezentate in anii trecuti nu vor afecta capacitatea WorldCom de a-si indeplini obligatiile fata de clienti si de a mentine nivelul calitativ al serviciilor sale. De asemenea, probleme nu vor schimba decizia WorldCom de a iesi din starea de faliment in 2003. Compania americana a recunoscut ca se afla in negocieri cu SEC pentru a reglementa pe cale amiabila acuzatiile de frauda bursiera. Negocierile sunt considerate vitale pentru supravietuirea concernului, asteptandu-se un rezultat concret in urmatoarele doua saptamani.
Al doilea operator de telefonie pe distanta mare din SUA, in a carui retea se desfasoara majoritatea traficului de Internet din lume, WorldCom are birouri in 65 de tari si 20 de milioane de clienti, printre care institutii guvernamentale din mai multe state. Compania si-a umflat practic cifra de afaceri in mod ilegal, pentru ca valoarea actiunilor sale sa creasca la bursa din New York.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO