Business Hi-Tech

Fuziune in outsourcing: Kepler inghite Romanian Data Soft

28.04.2004, 00:00 179

Doua firme din Bucuresti, Kepler Prodimpex si Romanian Data Soft (RDS), specializate in furnizarea de servicii outsourcing in domeniul software, vor fuziona sub denumirea de Kepler-Rominfo.
"Orientarea catre outsourcing a celor doua firme a facut ca actionarii lor sa decida ca este mai profitabil sa abandoneze competitia intre ele in favoarea colaborarii. In plus, trecerea catre o dimensiune mult mai importanta va permite accesul la proiecte si clienti mari, pentru care cele doua firme nu ar fi fost in mod normal luate in calcul", a declarat Genovel Iovu, directorul general al Romanian Data Soft, firma absorbita de Kepler Prodimpex. Outsourcingul presupune subcontractarea catre un tert a unei parti din activitatea unei companii.
Iovu a adaugat ca anuntarea fuziunii a declansat deja interesul unor mari companii internationale care cauta parteneri puternici pentru outsourcing in domeniul software.
"Noua firma va avea o putere financiara mai mare si va putea actiona in mai multe directii principale. De exemplu, am incheiat sau suntem in curs de incheiere a unor parteneriate pentru promovarea in Romania a unor terte solutii", a afirmat Iovu, care va ocupa pozitia de director de vanzari in cadrul noii societati.
Actionarii Kepler Prodimpex au hotarat fuziunea cu Romanian Data Soft la sfarsitul lunii noiembrie 2003, urmata de decizia similara, din februarie 2004, a asociatul unic al RDS, Avinal, companie off-shore controlata de investitori francezi. Infiintata in 1995, Kepler Prodimpex este controlata de Kepler Software in proportie de 84,87%, ceilalti actionari fiind zece persoane fizice romane, care detin participatii cuprinse intre 0,13% si 5,5% din capitalul social de 360 milioane lei. RDS si-a inceput activitatea in 1993 si are un capital social 80,4 milioane lei. Dupa fuziune, noul capital social al Kepler-Rominfo va fi de 414,6 milioane lei. Kepler Software va fi actionarul majoritar, cu un pachet de 73,7%, urmat de Avinal Ltd - 13,17% si zece persoane fizice romane, cu participatii de sub 5%.
Potrivit lui Iovu, Kepler Prodimpex a incheiat anul 2003 cu o cifra de afaceri de 4,2 mil. $, in timp ce RDS a raportat incasari de 1,45 mil. $, rezultat obtinut cu 80 de angajati. Clientii ambelor companii proveneau, cu precadere, din Franta.
"Conducerea Kepler-Rominfo are ca tinta obtinerea unei cresteri de cel putin 30% a cifrei de afaceri peste nivelul cumulat anul trecut de cele doua companii. La cei peste 200 de angajati se vor adauga alti 50-60, deja fiind facute noi angajari", a spus Iovu.
Din grupul Kepler fac parte companiile Kepler Systems D'Informations, Kepler Infoassistance, Kepler Software si Kepler Call Center. "Aceste societati nu sunt cuprinse in procesul de fuziune si ramin ca entitati de sine-statatoare ale grupului. Obiectivul pentru cifra de afaceri cumulata la nivelul intregului grup in 2004 este de aproximativ 10 milioane dolari", a incheiat Iovu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO