Business Hi-Tech

Gateway renunta la reteaua sa de magazine

05.04.2004, 00:00 15

Producatorul de computere Gateway a anuntat ca renunta la propriile magazine retail, cei 2.500 de angajati din acest sector urmand a fi concediati.
Oficialii companiei au precizat ca vizeaza astfel reducerea cheltuielilor operationale. Producatorul american ramasese printre ultimii giganti IT care detin lanturi de magazine proprii. "Erau total neprofitabile pentru noi din cauza numarului mare de angajati si a costurilor foarte mari ale spatiilor comerciale", a explicat un responsabil Gateway. Compania a anuntat ca va continua sistemul de vanzare pe Internet, precum si prin numarul de telefon special pentru comenzi individuale.
Producatorul de PC-uri se lupta dupa crahul dot-com sa revina in profit, insa retetele de restructurare aplicate in ultimii trei ani nu au reusit sa sporeasca castigurile companiei. Dupa ce a lansat orientarea catre electrocasnice, incepand sa produca televizoare sI alte produse multimedia, Gateway a anuntat recent ca va achizitiona unul dintre principalii sai rivali, eMachines.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24