Business Hi-Tech

HP lanseaza si in Romania programul "cumpara si incearca"

10.03.2003, 00:00 17

"Da-l inapoi daca nu-ti place" nu este un concept nou in marketingul mondial. Si in Romania se mai practica, la insistentele cumparatorului de obicei, ba chiar este legiferat pentru produsele de uz casnic, de folosinta indelungata. Numai ca, dupa stiinta noastra, nici o companie nu a oferit pana acum explicit acest serviciu. Hewlett-Packard Romania e deci in postura de a sparge gheata.
Filiala de la Bucuresti a celui mai mare producator de PC-uri si imprimante Hewlett-Packard a lansat impreuna cu partenerul sau Flamingo Computers programul "Buy and try" prin care fiecare client care cumpara un echipament multifunctional PSC 2210 (imprimanta, fax, copiator, scanner in aceeasi carcasa) are la dispozitie 30 de zile in care sa se hotarasca daca il pastreaza sau nu.
PSC 2210 are prea multe functii pentru ca un potential cumparator sa le descopere in numai cateva ore pe bancul de proba din magazin, spun oficialii HP care motiveaza astfel si lansarea noului program. Clientul care cumpara echipamentul PSC 2210 si nu e multumit de el il poate returna, moment in care isi poate lua inapoi banii pe care i-a dat pe aparat.
Produsul, care are si capacitatea de citi cardurile aparatelor foto digitale si de a tipari imaginile pe hartie speciala, costa in perioada promotionala 299 de euro.
"In functie de succesul pe care il va avea, acest program ar putea fi extins si in magazinele altor distribuitori", afirma oficialii Hewlett-Packard Romania.
Proramul "Buy and try" se va incheia la sfarsitul lunii aprilie iar participarea nu este conditionata decat de cumpararea produsului care face obiectul promotiei.

Noi modele multifunctionale
Conformandu-se strategiei companiei-mama de a promova cat mai mult produsele multifunctionale, HP Romania a lansat la sfarsitul saptamanii trecute o noua linie All in One compusa din trei modele de echipamente care pot fi utilizate ata ca imprimanta cat si ca scanner, copiator sau fax.
Cele trei modele HP PSC 1210, HP OfficeJet 5110 si HP OfficeJet 6110 vor fi disponibile la un pret recomandat de 170 euro, 219 euro si, respectiv, 299 euro (pret indicat pe site-ul firmei).
HP PSC 1210 integreaza functii de imprimare, scanare si copiere iar clientul-tinta este consumatorul individual.
OfficeJet 5110 este primul produs multifunctional HP care incorporeaza un scanner dispus vertical. Echipamentul mai are functii de imprimare (cu jet de cerneala), fax si copiator si se adreseaza in principal clientilor de business.
HP OfficeJet 6110 are incorporate aceleasi functii ca si modelul anterior cu mentiunea ca poate imprima nu in 3 ci in 6 culori.
"Vanzarile de echipamente multifunctionale au crescut cu 200-300% in primele luni ale acestui an fata de prioada similara din 2002", spun oficialii HP Romania. Compania isi propune ca, pana la sfarsitul lui 2003, ponderea produselor All in One sa creasca la aproximativ 30% din vanzarile totale de imprimante cu jet de cerneala.
iuliana.susanu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO