Business Hi-Tech

HP Romania a vandut cu 44% mai mult

18.11.2005, 18:58 19

Producatorul de echipamente si solutii IT Hewlett Packard a obtinut o crestere a afaceri desfasurate prin parteneri in Romania de 44% in anul fiscal trecut (noiembrie 2004 - octombrie 2005), una din cele mai mari cresteri la nivel mondial, a spus Cristoph Schell, director general al diviziei HP pentru parteneri in Europa Centrala si de Est, Africa si Orientul Mijlociu.

Veniturile generate din colaborarea cu partenerii au reprezentat "mai multe zeci de milioane de dolari" in ultimul an fiscal, conform lui Razvan Mosoiu, director pentru Romania al diviziei HP pentru parteneri. "Anul viitor ne-am propus sa crestem in acelasi ritm", a spus Mosoiu.

Compania a lansat in Romania un nou program de lucru cu partenerii, "Preferred Partner", initiat la nivel mondial la inceputul acestei luni. Pentru a fi inclusi in categoria "partener preferat", companiile care lucreaza cu HP trebuie sa obtina un nivel minim al cifrei de afaceri (de pilda, pentru partenerii care vand imprimante, nivelul este de 100.000 de dolari - aproximativ 85.000 euro - pe an) si sa obtina o serie de certificari. In prezent, HP are 28 de parteneri preferati, dar oficialii companiei estimeaza ca pana la sfarsitul anului vor mai fi incluse inca 20 de companii. Printre cei mai importanti parteneri ai HP in Romania se numara S&T, NetConsulting, Crescendo.

Necesitatea lansarii unui program precum "Preferred Partner" a aparut, la nivel global, datorita faptului ca profitabilitatea HP si a partenerilor sai era in scadere, a explicat Cristopher Schell. "Era nevoie de o reactie. Noi vrem sa investim, dar avem nevoie si de parteneri care sunt dispusi sa investeasca. Daca nu investim intr-o tara cu rata de crestere de 44%, atunci unde sa o facem?"

HP a lansat si o platforma software care va facilita comunicarea intre parteneri si clientii finali. "Smart Choice Customizer" face parte dintr-o gama de produse pe care compania le promoveaza catre parteneri pentru a-i ajuta sa comunice cu HP, dar si cu clientii finali, au spus oficialii companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO