Business Hi-Tech

HP Romania : Am crescut anul acesta cu 40%

21.11.2003, 00:00 18

Hewlett-Packard (HP), unul din gigantii IT de talie mondiala, intentioneaza sa dezvolte in Romania o echipa puternica de servicii IT pentru a deservi marile companii internationale interesate de outsourcing.
Responsabilii HP spun ca nu exista in acest moment planuri pentru deschiderea unei linii de productie (hardware) in Romania, dar ca grupul urmareste consolidarea activitatii de dezvoltare de aplicatii software si a echipei de servicii IT. "Noi la HP ne-am gandit sa aducem in Romania companiile interesate de servicii de outsourcing. De ce sa se duca in India?", a declarat pentru Ziarul Financiar directorul general al HP Romania, Radu Enache. "Avem o echipa de 25 de specialisti care se ocupa acum de proiecte de servicii", a explicat el.
"Romania este una dintre tarile cu mare potential pentru industria IT din regiune - piata IT a crescut anul acesta cu 11%. Noi am inregistrat aici o crestere de peste 40% fata de anul trecut, cel mai bun procent din Europa de Est",a  declarat Wolfgang Wittmer, directorul pentru regiunea Europa de Est, Orientul Mijlociu si Africa al companiei. "Anul viitor ne asteptam la o crestere de peste 10 procente (double-digit)", a mai spus el.
In acest moment, HP se orienteaza in Romania mai mult pe proiecte guvernamentale si intentioneaza sa se implice in proiectul de guvernare electronica (e-government) lansat in perspectiva aderarii la Uniunea Europeana. Conform estimarilor, costul acestui proiect s-ar ridica la 339,61 milioane de euro, bani ce vor fi obtinuti in mare parte de la organismele financiare internationale, prin proiecte de tip PHARE, cu sprijinul USAID si Banca Mondiala, a spus Adiana Ticau, secretar de stat in Ministerul comunicatiilor. De asemenea, HP are proiecte in domeniul Educatiei si Sanatatii si in colaborare cu Ministerul Muncii. Compania, care are si importanti clienti privati, a intrat pe piata telecom si a dezvoltat o puternica infrastructura pentru outsourcing, in colaborare cu producatorul software SAP. De asemenea, in ultimul al HP s-a implicat in proiecte de e-banking, impreuna cu Raiffeisen Bank si ING.
Hewlett-Packard a anuntat ieri rezultate la nivel international peste asteptarile analistilor pentru trimestrul patru al anului fiscal 2003 (lunile iulie-septembrie). Incasarile companiei au ajuns la 19,9 miliarde $, cu 10% mai mari decat in aceeasi perioada a anului trecut, iar profitul operational s-a cifrat la 1,1 miliarde $, cu 152% mai mare ca anul trecut.
dan.dragomir@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO