Business Hi-Tech

HP Romania da credit cu dobanda 0% firmelor care cumpara soft produs de ei

HP Romania da credit cu dobanda 0% firmelor care cumpara soft produs de ei

Helmut Bernhard, directorul de vanzari al HP pentru piete europene emergente: Oferim aplicatii SaaS (software as a service), pe care clientul nu trebuie sa le cumpere. Practic ii imprumutam licentele si ii asiguram diverse servicii, cum ar fi instalarea aplicatiilor si suportul tehnic.

07.01.2009, 17:27 49

Hewlett-Packard (HP), cel mai mare producator mondial de PC-uri si imprimante, va lansa anul acesta in Romania un program de finantare fara dobanda pentru companiile care achizitioneaza software de business dezvoltat de firma americana.

Programul este adresat companiilor care nu dispun de lichiditati pentru a realiza investitii in propriul business si este valabil pentru contracte ce depasesc 100.000 de dolari (circa 71.000 de euro).
HP Software este divizia cea mai profitabila a gigantului IT si al saselea jucator de pe piata globala de soft, potrivit lui Helmut Bernhard, directorul HP responsabil de vanzarile in piete europene emergente, regiune care cuprinde tarile baltice, Romania si Bulgaria. "Programul de finantare a fost lansat la inceputul lunii decembrie 2008 pe plan international si suntem in faza finala de implementare si in Romania. Va fi vorba despre solutii de optimizare a proceselor de business in regim SaaS (software as a service), pe care clientul nu trebuie sa le cumpere. Practic ii imprumutam licentele si ii asiguram diverse servicii, cum ar fi instalarea aplicatiilor si suportul tehnic", a precizat Bernhard intr-un interviu acordat ZF. "Astfel oferim solutii pentru segmentul de cheltuieli operationale, care este critic pentru companii in aceasta perioada de criza", a adaugat oficialul HP.
Bernhard a precizat ca HP a mai facilitat finantari pe alte tipuri de proiecte in Romania in ultimele luni, dar nu a precizat identitatea clientilor cu care compania a lucrat.
La inceputul lunii noiembrie, Microsoft, cel mai mare producator de aplicatii informatice din lume, a lansat un program similar de finantare cu dobanda 0% valabil pentru solutii de business Dynamics ERP si CRM (de planificare a resurselor intreprinderilor, respectiv managementul relatiilor cu clientii). Finantarile variaza intre 20.000 si un milion de dolari. Eugen Schwab-Chesaru, managing director al companiei de consultanta Pierre Audoin Consultants, considera ca exista suficiente companii care ar putea fi interesate de astfel de programe - jucatori din zona de industrie, chiar companii mai mici din telecom si sectorul financiar sau administratia publica locala - in general companii care nu au lichiditatile necesare pentru investitii imediate.
El a precizat ca HP are deja o referinta importanta in Romania - Transelectrica, unde compania americana a furnizat in sistem finantat hardware si servicii de networking. "Solutii de acest gen ar putea fi inglobate in contracte mari, care se afla la limita dintre outsourcing si leasing operational. Orice soft mai sofisticat necesita servicii, iar de multe ori valoarea serviciilor depaseste valoarea licentelor software", a spus Chesaru.
HP Software a raportat venituri de peste 3 mld. dolari (2,1 mld. euro) in anul fiscal octombrie 2008, fata de 2,3 mld. dolari (1,6 mld. euro) in exercitiul precedent. Divizia are circa 7.500 de angajati la nivel global, dintre care doar 25 lucreaza in Romania - cinci salariati in Bucuresti pe segmentul de vanzari si prevanzari, respectiv 20 de oameni in Cluj, intr-un centru de dezvoltare software. Centrul din Cluj a fost stabilit in urma cu doi ani si lucreaza pentru "mari operatori telecom si institutii financiare" din afara tarii, a spus Bernhard, fara a oferi alte detalii. "Angajatii de la Cluj lucreaza la ceea ce noi numim orchestratia operationala - interfatarea dintre mediul IT si diverse servicii/aplicatii, cum ar fi help desk-uri, sisteme de service management", afirma el.
 
 
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO