Business Hi-Tech

HP Romania incearca afacerea printurilor outdoor

20.03.2006, 00:00 27

Compania HP si-a anuntat intentia de a intra, din acest an, pe piata echipamentelor destinate printurilor cu aplicatii outdoor (cum sunt bannerele, grafica decorativa auto sau steagurile) - obiectivul stabilit fiind acela de a castiga o cota de piata de 20% pe piata romaneasca.

"Dupa estimarile noastre, pe aceasta piata se vand anual, in Romania, 100 de imprimante cu o valoare de aproximativ 3 mil. euro", a declarat pentru ZF Cristian Gilmeanu, director de vanzari periferice comerciale la HP Romania. "Abordam o piata noua si extrem de competitiva, in care succesul e conditionat de capacitatea de a ne diferentia. Intentionam promovarea unei solutii la cheie, compuse din hardware, software si servicii", a mai spus Gilmeanu.

Astfel, HP a lansat platforma digitala de imprimare in format mare destinata pietei grafice de productie cu aplicatii de exterior, Designjet 9000s.

"Noua platforma de la HP se va comercializa in Romania printr-un canal de distributie restrans", a spus Gilmeanu.

El a mai adaugat ca pentru inceput HP a incheiat un parteneriat cu compania romaneasca Grup Transilvae, care va oferi consultanta, integrare si servicii post-vanzare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO