Business Hi-Tech

HP scrie cu laserul etichete de CD-uri

14.01.2004, 00:00 71

Hewlett-Packard a inventat un sistem de tiparire a CD-urilor si DVD-urilor care le va face munca mult mai usoara directorilor de comunicare. LightScribe, tehnologie comerciala in aproximativ sase luni, dupa cum apreciaza oficialii de la HP, va permite tiparirea etichetelor de CD-uri sau DVD-uri cu aceeasi unitate cu care s-au scris datele. Dupa inscriptionare, programul va cere utilizatorului sa intoarca discul invers astfel incat sistemul pe baza de laser sa poata tipari si eticheta. "Sistemul nu va functiona pe baza de cerneala, singurul consumabil al unitatilor de inscriptionare fiind, ca si pana acum, CD-ul sau DVD-ul. Discul are de obicei pe partea pe care nu se scriu datele un strat foarte subtire pe care laserul il poate arde", explica un reprezentant HP.
Producatorii, printre care Hitachi-LG, Toshiba, Mitsubishi si MicroVision, au licentiat deja tehnologia LightScribe pentru a o folosi la fabricarea unitatilor de scriere a mediilor de stocare. HP apreciaza ca, includerea acestui sistem in productie, nu va mari pretul unitatilor de scris CD-uri sau DVD-uri decat cu maximum zece dolari.
HP a prezentat noua tehnologie saptamana trecuta la Las Vegas in cadrul expozitiei Consumer Electronics Show. Spre deosebire de sistemul inventat de Yamaha si anuntat in urma cu peste un an, tehnologia propusa de HP nu scrie eticheta pe aceeasi fata pe care s-au inscriptionat datele, nediminuand astfel capacitatea de stocare a discului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO