Business Hi-Tech

HTC pregăteşte un nou smartphone

AFP/Mediafax Foto

Autor: Ioana Niţu

10.06.2013, 21:13 1112

Compania taiwaneză HTC intenţionează să lanseze vara aceasta o versiune de dimensiuni mai reduse a smartphone-ului One, potrivit unor surse apropiate situaţiei, scrie Bloomberg. Noul model va avea un ecran de 4,3 inch, faţă de 4,7 inch cât are ecranul versiunii originale HTC One şi va fi pus în vânzare în luna august.

Smartphone-ul va avea cel mai probabil un procesor Qualcomm mai slab decât versiunea iniţială HTC One, precum şi o rezoluţie mai mică a ecranului.  HTC One a fost lansat în SUA în luna aprilie şi a contribuit la creşterea vânzărilor din luna mai, când s-a înregistrat cel mai mare volum de vânzări din ultimul an.

În primele trei luni ale acestui an, HTC a înregistrat cel mai mic profit din istorie. Prin lansarea versiunii mai mici a telefonului HTC one, producătorul taiwanez va concura cu Samsung Electronics, care a prezentat luna trecută noul Galaxy S4 mini, o variantă mai slabă a modelului Galaxy S4. 

Acest articol a apărut în ediţia tiparită a Ziarului Financiar din data de 11.06.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO