Business Hi-Tech

Imprimanta wireless pentru cei care nu lucreaza in birou

06.12.2002, 00:00 28

Compania americana Mobile Command Systems (MCS) a realizat o imprimanta portabila wireless special conceputa pentru cei a caror munca se desfasoara mai ales in afara biroului. Botezata Nomad, noua imprimanta are dimensiuni de numai 10cm/21cm, poate fi purtata ca un CD-player, sau poate sta pe bordul unei masini, scrie publicatia americana NewsFactor. Nomad se poate adapta la computere tip handheld si are si optiuni Bluetooth (comunicatie fara fir intre diferite dispozitive).
Noua cretie a atras atentia lumii tehnologiei pentru ca majoritatea imprimantelor mobile realizate pana acum nu pot decat fie sa tipareasca etichete, fie sa foloseasca tehnologia termica pentru a imprima pe diverse tipuri de hartie. Nomad dispune de un scaner optic, care ii permite sa indeplineasca ambele functii. Astfel, Mobile Command Systems spera ca noua imprimanta va fi folosita si de politistii care au de dat amenzi si de comis-voiajori si de ceilalti angajati aflati mai des pe teren. Lucratorii care se afla mai mult pe teren decat in birou reprezinta  62% din numarul angajatilor din SUA, conform IDC.
 Noua imprimanta va fi disponibila pe piata la inceputul lui 2003, a anuntat purtatorul de cuvant al MCS. "Noul produs are trei porturi pe baza de infrarosii, care actioneaza in trei directii diferite, pentru a putea fi tinut in orice pozitie. De asemenea, are un dispozitiv nou care usureaza introducerea hartiei", a precizat el. De asemenea, Nomad dispune de un port USB pentru conectare la PC.
Compania MCS pune la dispozitia clientilor si un pachet de software, care permite aranjarea documentelor pentru tiparire- hartii cu antet, etichete, formulare. Hartia folosita este una speciala produsa doar de MCS, avand o latime de aproximativ 15 cm.
Pretul imprimantei nomad este insa destul de piperat: 795 USD.
Compania americana ofera si alte optiuni suplimentare, care insa sporesc si costul imprimantei. Se poate adauga un cititor de carti de credit, o baterie externa suplimentara, o centura pentru masina sau, de ce nu, un suport pentru pachetul de tigari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24