Business Hi-Tech

Încă o listare de silicon: Difuzorul de posturi de radio internet Pandora, listat la o valoare de 2,8 miliarde dolari

Încă o listare de silicon: Difuzorul de posturi de radio internet Pandora, listat la o valoare de 2,8 miliarde dolari

Autor: Adrian Voicu

15.06.2011, 11:42 497

Silicon Valley se poate lăuda cu încă o companie listată labursă, Pandora Media, companie americană care difuzează prininternet mai multe posturi radio care pot fi ascultate şi gratis şicu plată, intrând la bursa de valori din New York, cu un preţ delistare de 16 dolari/acţiune.

Preţul de listare care a ridicat valoarea companiei la 2,6miliarde dolari vine după ce în urmă cu mai puţin de o săptămână secredea că acţiunile vor fi vândute la un preţ cuprins între 10 şi12 dolari.

Prima ţintă de preţ stabilită de Pandora a fost cuprinsă între 7şi 9 dolari pe acţiune, evaluând compania la 1,3 miliarde dedolari.

Titlurile vor fi tranzacţionate la bursă începând de astăzi, cusimbolul P.

Se speră ca din acest IPO, Pandora să obţină 202,6 milioanedolari, prin vânzarea a puţin peste 6 milioane de acţiuni.Acţionarii companiei vând de asemenea 8,7 milioane de acţiuni.

Morgan Stanley, JP Morgan şi Citi sunt principalele bănci cusubscrieri pentru acţiunile Pandora.

Pandora a înregitrat în anul fiscal 2011 venituri de 137,7milioane dolari, reducându-şi pierderea netă la 1,76 milioanedolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO