Business Hi-Tech

Ion Georgescu, Country Manager România şi Moldova, Bitdefender: Educarea şi responsabilizarea reprezintă un process continuu. Ar trebui să fie chiar o materie în această direcţie pentru a creşte nivelul de conştientizare la nivel de individ

ZF Cybersecurity Trends 2024. Protecţia datelor în era AI

Ion Georgescu, Country Manager România şi Moldova,...

Autor: Alexandra Cepăreanu

13.05.2024, 14:47 38

Educarea populaţiei cu privire la securitate cibernetică este un proces continuu ce ar trebui să înceapă cât mai devreme, consideră Ion Georgescu, Country Manager România şi Moldova, Bitdefender.

„Este un proces continuu de educare şi responsabilizare. Se tot discută de parteneriatul public- privat, în acelaşi timp obligativitatea departamentelor e să investească în zona de educaţie plecând de la liceu. Ar trebui să fie chiar o materie în această direcţie pentru a creşte nivelul de conştientizare la nivel de individ. Factorul uman, reglementările, educaţia şi echilibrul sunt elementele importante când vorbim de zona de cybersecurity. Toate se duc în zona de responsabilitate la nivel de individ şi la nivel de organizaţie”, a spus Ion Georgescu în cadrul conferinţei ZF Cybersecurity Trends 2024. Protecţia datelor în era AI.

El consideră că cea mai bună metodă prin care pot fi testate vulnerabilităţile din cadrul unei companii este atacul, pentru că în urma unui atac compania poate să-şi definească foarte bine strategia de securitate.

„Vorbim de o strategie de securitate şi definim anumite tehnologii de tipul prevenţie, detecţie, răspuns la incidente, însă ar trebui să avem şi discţia despre cum testăm vulnerabilităţile într-o infrastructură. Iar cea mai bună metodă este atacul. Orice companie poate beneficia de acest serviciu de la Bitdefender care răspunde la standardele şi reglementările în vigoare, cât şi ajută companiile să ofere o vizibilitate crescută sau o vizibilitate proporţională cu breşele de securitate, astfel încât aceasta să-şi definească foarte bine această strategie de securitate şi strategia de elizenţă cibernetică. Bitdefender completează foarte bine portofoliu de servicii şi tehnologii pe care noi îl oferim în piaţă şi ajutăm companiile să crească gradul de securitate cibernetică, venind în spate, bineînţeles, cu zona de educaţie, pentru că tehnologia şi factorul uman până la urmă, merg mână în mână, fie că utilizăm zona de AI spre bine sau într-o zonă din păcate „neagră”, este o completare şi automat completăm acest portofoliu de servicii, să avem o vizibilitate crescută într-o infrastructură”, a explicat Ion Georgescu.

 

Alte declaraţii

Orice proces de digitalizare, transformare digitală, de fapt este menit să ofere în procesele de business eficienţă operaţională, productivitate şi automat compania respectivă să-şi asigure necesarul în postura de cybersecurity şi să minimizeze această suprafaţă de atac pentru a nu fi exploatată.

Toată zona de educaţie ca şi impact la nivel de societate cu siguranţă ne va duce într-o zonă de confort.

Ca un sfat pentru companii, nu aşteptaţi atacul şi ulterior să descoperiţi unde se află atacatorul în infrastructură, ci încercaţi să vă protejaţi din timp. Tehnologia şi partea neagră a atacurilor vor coexista şi trebuie să prevenim, să facem serviciile de tip offensive pentru ca organizaţiile şi companiile să funcţioneze.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24