Business Hi-Tech

Licitaţia de 26 mil. euro pentru cardurile de sănătate a fost reluată

Licitaţia de 26 mil. euro pentru cardurile de sănătate a fost reluată

Autor: Adrian Dumitrache

07.09.2011, 00:00 301

Compania Naţională Imprimeria Naţională (CNIN) a reluat licitaţia pentru introducerea cardului electronic de asigurări de sănătate, contract estimat la 110,8 milioane de lei (TVA inclusă), după ce prima procedură de atribuire a fost anulată în urma unei contestaţii depuse de Ericsson România. Noul anunţ de participare a fost publicat luni, 5 septembrie, pe site-ul www.e-licitatie.ro. Contractul va avea o durată de 9 luni de la data atribuirii şi va fi finanţat din surse proprii.

CNIN are calitate de unitate centralizată de achiziţii, iar Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) de autoritate contractantă. La licitaţie se pot înscrie ofertanţi care au înregistrat, în ultimii trei ani, o cifră de afaceri de cel puţin 170 milioane de lei, se precizează în caietul de sarcini. În iulie, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a anulat licitaţia privind achiziţionarea unei soluţii IT pentru introducerea cardului electronic de asigurări de sănătate, după ce Ericsson România a contestat procedura de atribuire a contractului.

Contestatarul şi-a motivat demersul prin faptul că documentaţia de atribuire întocmită de autoritatea contractantă încalcă prevederile legale în materia achiziţiilor publice şi îngrădeşte accesul ofertanţilor la procedură. Prin introducerea cardului electronic de asigurări de sănătate, autorităţile intenţionează identificarea şi verificarea eligibilităţii pacientului din punct de vedere al calităţii de asigurat, a furnizorului de servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale, cât şi accesul şi utilizarea datelor medicale.

Cardul naţional va fi emis individual pentru fiecare asigurat şi distribuit la domiciliu prin poştă. Soluţia informatică care va gestiona cardul electronic va fi calibrată pentru a gestiona un număr de 15 milioane de asiguraţi, 50.000 de medici, din care 12.000 medici de familie, 15 milioane de consultaţii/an, 22 milioane de tratamente/an, 3,5 milioane de vaccinări/an, 20 milioane de analize de laborator/an, 2,7 milioane de vizite la domiciu/an şi 5,4 milioane de internări în spitale/an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO