Business Hi-Tech

Lux imperial pentru sefii Time Warner

11.02.2004, 00:00 12

In ciuda problemelor financiare care macina concernul Time Warner in special dupa megafuziunea cu America Online, compania media nu a ezitat sa cheltuiasca 45 de milioane de dolari pentru a-si lua sediu in cea mai scumpa locatie din New York.
Actionarii Time Warner au pierdut miliarde de dolari dupa fuziunea cu AOL.
Birourile au fost realizate special pentru seful Time Warner, Richard Parsons, si echipa de management a companiei, iar accesul presei sau al publicului in noul sediu nu a fost permis. Compania a cumparat aproximativ 75.000 de metri patrati care se intind pe 15 etaje ale turnului Columbus Circle (cel mai scump bloc din New York - estimat la 1,8 miliarde $). Sediul are vederea spre Central Park, iar Parsons, care are biroul la etajul 21, dispune de o megaterasa pe care numai el si apropiatii se pot recrea la "aer curat".
"Pretul spatiului ar fi cam 20 de milioane de dolari, iar lucrarile de amenajare au costat 25 de milioane de dolari", a apreciat un oficial al companiei, citat de cotidianul The New York Post, sub acoperirea anonimatului. Camerele sunt pline de ultimele inovatii tehnologice, ecrane plate de marimea peretelui, sisteme de comunicatii prin satelit si exista si o sala realizata ca interiorul unui teatru, pentru prezentarile publice. Tot spatiul este imbracat in marmura si placat cu lemn de esenta rara, spun oficialii companiei imobiliare care a intermediat contractul.
In cadrul complexului, au fost construite o serie de studiouri de televiziune de ultima generatie pentru CNN si in special pentru echipa care realizeaza emisiunile de finante al celebrului post TV (CNN FN). Criticii spun ca Time Warner nu ar fi trebuit sa cheltuiasca atatia bani, mai ales ca noul sediu nu va reusi sa adaposteasca intreaga echipa de conducere a gigantului media.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO