Business Hi-Tech

Microsoft extinde durata de viata a vechilor PC-uri

14.07.2006, 18:56 33

Cel mai mare producator de software din lume, Microsoft, a anuntat lansarea unei noi aplicatii software prin care vechile PC-uri sunt transformate in sisteme moderne.
Cunoscuta pana acum sub numele de cod Eiger, aplicatia Windows Fundamentals care va fi lansata oficial in luna septembrie le ofera PC-urilor o parte din beneficiile stabilitatii Windows XP. Practic, un computer mai vechi poate functiona exact ca un sistem modern, prin faptul ca majoritatea aplicatiilor software utilizate sunt incarcate dintr-un server si nu trebuie sa fie instalate pe respectivul computer.
Noua aplicatie reprezinta un avantaj pentru marile companii care dispun de computere mai vechi si care nu trebuie sa mai faca investitii considerabile pentru a le inlocui cu sisteme moderne.
Microsoft a anuntat ca Virtual PC 2004 Service Pack 1 va fi distribuit gratuit. Clientii cu licente Windows Vista vor putea instala peste patru copii ale sistemului intr-un singur PC, daca vor dovedi ca toate sunt pentru uzul unei singure persoane.
Microsoft a anuntat de asemenea lansarea promotiei "cumperi acum, platesti mai tarziu", prin care clientii de business pot achizitiona Windows Vista, Office 2007 si alte aplicatii platind 50 $/luna timp de 6 luni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO