Business Hi-Tech

Nokia ataca Motorola pe segmentul telefoanelor cu player de muzica

28.09.2005, 18:47 11

Cel mai mare producator de telefoane mobile din lume, Nokia, a lansat un nou model de terminal cu player de muzica digitala incorporat, modelul 3250, primul concurent serios pentru Motorola Rokr, modelul recent lansat pe piata de numarul doi mondial, care permite descarcarea de muzica direct de pe magazinul online al Apple, iTunes.

Nokia 3250 are inclus in pachet un card de memorie de 1 GB, capabil sa stocheze peste 200 de melodii in format digital, avand incorporate si multe functii de business pe langa cele de divertisment. Are si o camera foto pentru pasionati (2 megapixeli) si este realizat pe platforma Symbian. Telefonul are insa preinstalat un soft media player realizat de Microsoft, pentru a reda formate precum WMA si AAC pe langa MP3. Nu duce lipsa de tuner pentru radio si poate descarca melodii de pe Internet prin conexiune de viteza mai mare (EDGE).

Producatorul finlandez de telefoane mobile a lansat cu aceasta ocazie si un nou brand pentru produsele sale dedicate fanilor muzicii digitale, respectiv XpressMusic. Acesta va fi afisat pe toate telefoanele noi care vor avea taste speciale pentru playerul de muzica si vor avea functii speciale pentru cei care sunt pasionati de melodiile in format digital.

Telefoanele dedicate fanilor muzicii vor avea baterii mai performante, care vor sustine atat telefonul, cat si playerul digital, precum si mufe pentru castile mai avansate. Pachetul Nokia include de asemenea si un CD cu software, aplicatia Audio Manager permitand transformarea melodiilor de pe CD-urile originale in format digital. Astfel, telefonul se poate conecta la un PC pentru a transfera rapid, prin USB sau Bluetooth. "La fel ca si camerele foto digitale, functia de player muzical este una care se imbina foarte bine cu telefonul", a declarat un oficial al companiei finlandeze. El a reamintit ca prima alegere a fanilor Nokia ramane N91, telefonul cu adevarat multimedia. Pe de alta parte insa, Nokia 3250 este un terminal pentru piata de mijloc, mai accesibil decat N91.

"Producatorii de telefoane au ocazia sa puna piciorul si in segmentul playerelor de muzica pentru ca oamenii iau cu ei telefonul peste tot si nu sunt dispusi sa care doua-trei produse diferite cu fiecare ocazie", a precizat un analist al IDC.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO