Business Hi-Tech

Notebook sau subnotebook?

31.05.2005, 18:41 16

Daca påna acum, la capitolul calculatoare portabile, toata atentia utilizatorilor se indrepta catre modelele de dimensiuni mari, acum, o serie de laptop-uri mai mici si mai usoare a aparut in vizorul acestora.

Modelele initiale cu monitor cu diagonala de 15-17 inci pot inlocui calculatoarele obisnuite de birou. Insa noua generatie de a??subnotebooksa?? sau a??laptop-uri ultrausoarea?? dispune de monitoare cu diagonala de cel mult 12,1 inci, acestea fiind suficient de mici si de usoare pentru a putea fi utilizate in spatii restrånse cum ar fi avionul.

Din aceasta categorie fac parte Libretto U100 (Toshiba), Latitude X1 (Dell), LifeBook P7010 (Fujitsu), viitorul Sony Vaio T350M (Sony) si nu numai, relateaza CNET News.

Pentru noua generatie de laptop-uri, bateriile imbunatatite cu viata mai lunga de functionare, sistemele de securitate pe baza de amprente digitale, echipamente optice de inscriptionat DVD-uri si Internet prin unde radio au devenit functii standard intålnite in oricare dintre aceste echipamente, scrie CNET News.

In iunie se asteapta lansarea unui nou model Vaio T350M al gigantului japonez Sony, cu pretul incepånd de la 2.200 de dolari (1.755 de euro) si cu monitor cu diagonala de 10,6 inci.

Dimensiunile sale vor fi putin mai mari decåt ale unuia dintre concurentii sai, Libretto U100 de la Toshiba, care are 21 cm lungime, 16,5 cm latime si doar 3,3 cm inaltime.

Tastatura va fi aproape de dimensiuni obisnuite, iar conectarea la Internet va fi posibila prin modemul wireless incorporat in laptop, scrie presa internationala.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO