Business Hi-Tech

Noua filosofie în industria jocurilor online: Dacă e gratuit aduce mai mulţi bani decât dacă e plătit

Noua filosofie în industria jocurilor online: Dacă e gratuit aduce mai mulţi bani decât dacă e plătit

Autor: Ştefan Vrabie

22.08.2011, 10:26 672

Jocurile online gratuite contribuie la majorarea veniturilor industriei de profil, întrucât participanţii cumpără bunuri virtuale care costă mai mult decât jocurile contra-cost, scrie egenţia de presă Reuters.

Jocuri gratuite, considerate odată o năpastă, se dovedesc a fi profitabile pentru dezvoltatorii de jocuri care atrag utilizatorii să plătească pentru costume sau unelte virtuale pentru îmbunătăţirea experienţei.

Potrivit unui sondaj publicat de asociaţia germană Bitkom din industria tehnologiei, 45% dintre clienţii germani optează pentru versiunile gratuite ale jocurilor.

"Oamenii nu cheltuiesc în mod necesar mai puţin, pentru că fanii ar putea opta să investească şi câteva sute de lire sterline dacă le place cu adevărat un joc, aşa că unii dintre ei cheltuiesc mai mulţi bani decât pe un joc cu preţ premium", a declarat Mathias Hellmund, director la dezvoltatorul german de jocuri Exozet.

Bitkom a constatat că 43% dintre jucătorii germani cheltuiesc în medie 15 euro pe lună pe jocurile cu plată.

Alţi utilizatori, de jocuri gratuite, sunt dispuşi să cheltuiască printr-o singură tranzacţie până la 1.500 de euro pentru o sabie rară sau o armură specială, a declarat Christian Funk, analist la compania se securitate informatică Kapersky Lab din Rusia.

Funk a monitorizat în iunie tranzacţiile de acest tip de pe Ebay şi a constatat că au fost vândute 3.641 de bunuri virtuale pentru jocul "World of Warcraft", la un preţ mediu de 132,33 euro, în decurs de 14 zile.

În baza acestor date, Funk estimează că jucătorii cheltuiesc anual circa 11,5 milioane de euro pe bunuri virtuale doar pentru acest joc, ceea ce dă o imagine despre sumele vehiculate pe acest segment.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO