Business Hi-Tech

Oferta de 16 mld. dolari pentru preluarea Freescale

12.09.2006, 18:41 17

Actiunile Freescale Semiconductor, al treilea producator american de procesoare, au crescut cu aproape 20% la bursa, dupa ce cotidianul New York Times a publicat un articol conform caruia compania ar putea fi vanduta pentru aproximativ 16 mld. $ (12,5 mld. euro) catre un grup de fonduri de investitii.
Actiunile Freescale, care s-a desprins de Motorola in iulie 2004, au crescut cu 5,9 $ sau 19% la 36,65 $ la bursa din New York. Titlurile companiei au crescut cu 23% de la inceputul anului, capitalizarea companiei ajungand la 12,5 mld. $ (9,8 mld. euro). Daca va fi realizata, tranzactia va fi cea mai mare din acest sector al industriei.
Conform New York Times, un grup de fonduri de investitii format din Texas Pacific Group, Blackstone Group LP si Permira Advisers LLP sunt in tratative pentru achizitia Freescale, in competitie intrand si alte doua fonduri, Kohlberg Kravis Roberts & Co. si Silver Lake Partners. Interesul fondurilor de investitii pentru Freescale a fost determinat de estimarile ca vanzarile de semiconductori vor creste accelerat in urmatorii trei ani. Compania a avut in 2005 vanzari de 4,6 mld. euro.
In Romania, Freescale are un centru de dezvoltare soft cu peste 200 de oameni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO