Business Hi-Tech

Orange a lansat noi abonamente de net mobil

Autor: Adrian Seceleanu

30.09.2010, 23:10 35

Orange, cel mai mare operator de comunicaţii din România, alansat şapte abonamente pentru acces la internet, cu preţuriîncepând de la 7 euro/lună (TVA inclusă), care sunt denumite"Colibri".

Primele trei variante de abonamente - Colibri 7, 9 şi 11 -includ trafic de 0,5, 1,5 şi respectiv 2,5 GB, la o viteză de pânăla 14,4 Mbps.

"Pentru fiecare tip de abonament poate fi activată opţiuneaHappy Night cu un cost de 2 euro/lună (TVA inclusă). Cei care auColibri 9 sau 11 pot opta şi pentru Cost Control cu un cost de 1euro/lună", conform anunţului Orange. "Prin noile abonamenteColibri lărgim gama de beneficii, asigurăm un control mai bun alcosturilor şi un trafic mai mare. Ne dorim să contribuim lafacilitarea accesului la internet în România pentru cât mai mulţiutilizatori", a declarat Bogdan Răuţă - Mobile Data PropositionManager.

Planul tarifar Colibri Young se adresează tinerilor cu vârsteîntre 18 şi 26 de ani. Cu un cost lunar de 8 euro (TVA inclusă),aceştia vor avea trafic nelimitat pentru primii 1,5GB la o vitezăde până la 14,4Mbps, iar restul la o viteză de până la 128Kbps.

Potrivit Orange, aceste abonamente sunt destinate "clienţilor cunevoi ridicate de mobilitate, utilizatori de laptop care îşi dorescacces la internet şi atunci când nu sunt acasă sau la serviciu. Eiaccesează contul de e-mail, messenger, reţele sociale, streamingocazional, download-uri de dimensiuni reduse".

O a doua categorie de abonamente vizează clienţii cu oactivitate online "intensă", respectiv browsing, video streamingsau download-uri de mari dimensiuni.

Potrivit Orange, abonamentele recomandate pentru aceastăcategorie de clienţi Colibri 15, 20 şi 25 euro cu trafic nelimitat,la o viteză de până la 14,4 Mbps pentru primii 6, 12 şi respectiv24 GB. Abonamentele includ opţiunile Cost Control, Happy Night şi100 SMS-uri pe lună. La toate tipurile de abonamente Colibri,Orange România asigură prin Travel Data, opţiunea de date pentruroaming, până la 50 de MB, începând de la 2,08 euro. Toateabonamentele Colibri au fost configurate cu viteza maximă permisăde reţeaua de date mobile, de până la 14,4Mbps.

Serviciile vor fi activate pe baza unui card de date SIM, cu operioadă contractuală de 12/24 de luni. Abonamentele Colibri suntaccesibile în toate magazinele Orange.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO