Business Hi-Tech

Orange oferă acoperire mai bună în clădiri cu miniantene conectate la internet fix

Autor: Adrian Seceleanu

31.05.2011, 23:30 207

Orange România, cel mai mare operator de telefonie mobilă, alansat pentru clienţii business un echipament care, conectat la unserviciu de internet fix de mare viteză, asigură o calitate maibună a serviciilor de voce şi date mobile prin îmbunătăţireaacoperirii 3G în interiorul clădirilor.

Echipamentul, o miniantenă bazată pe tehnologia Femtocell, areun preţ de 500 de euro (fără TVA) şi acoperă până la 800 de metripătraţi - spaţiu deschis - şi permite până la 16 apeluri de vocesimultan şi o viteză de internet de până la 7,2 Mbps. "SoluţiaExtra Signal creează o celulă 3G/3GĂ în interiorul clădirii,funcţionând ca o mini-antenă proprie, ce difuzează semnalul înclădirea respectivă, îmbunătăţind acoperirea şi calitateaserviciilor de voce şi date mobile", au spus reprezentanţiicompaniei.

Echipamentul poate fi conectat la serviciile de internet fix demare viteză furnizate de rivali ai Orange precum RCS&RDS,Romtelecom sau UPC dacă testele echipei tehnice a companiei detelefonie mobilă arată că serviciul este eligibil din punct devedere tehnic. Preţul de listă al soluţiei este de 500 de euro fărăTVA, dar clienţii care au o valoare medie a facturii în ultimeletrei luni de peste 100 de euro vor plăti un preţ special de 250 deeuro pentru prima soluţie activată.

"Cu soluţia Extra Signal, companiile care au sediul în clădiricu o recepţie slabă a semnalului îşi pot optimiza comunicarea", adeclarat Andreea Preda, Convergent Proposition Manager. Orange valansa o asemenea miniantenă şi pentru clienţii persoane fizice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO