Business Hi-Tech

OVES Enterprise: Băncile au crescut investiţiile în digitalizare cu până la 30%. ”În pandemie, băncile care au continuat investiţiile au avut un mare avantaj în faţa celor care au aşteptat. Cred că lecţia a fost acum învăţată”

OVES Enterprise: Băncile au crescut investiţiile în...

Autor: Roxana Rosu

20.10.2022, 09:40 256

Sectorul bancar a devenit în ultimele 9 luni unul dintre cele mai efervescente domenii care se digitalizează, băncile şi companiile fintech majorând investiţiile în acest sector cu până la 30%, potrivit unei analize OVES Enterprise, companie românească dezvoltatoare de software.

User interface şi user experience se află în topul preocupărilor băncilor, majoritatea instituţiilor  dorind să îmbunătăţească aplicaţiile (mobile şi desktop), pentru a le face mai atractive, mai intuitive şi mai uşor de folosit.

Securitatea este, de asemenea, în atenţia băncilor, acestea căutând noi metode de identificare a vulnerabilităţilor şi de prevenţie şi limitare a atacurilor cibernetice, pentru a-şi ajuta clienţii să nu fie victime ale atacurilor de tip phishing, în principal, şi, în general, al oricărui tip de atac cibernetic.

Rapiditatea, mai ales pe transferurile bancare, este un alt factor care determină băncile să investească în dezvoltarea de noi aplicaţii care să permită transferuri de bani cu o viteză mai mare.

„Dacă la începutul anului, aproximativ 15% dintre clienţii OVES Enterprise erau din domeniul fintech, acum, această pondere a urcat la peste 50%. Pe de-o parte, segmentul a crescut foarte mult, dar momentul a coincis cu o perioadă în care am acumulat mai multă experienţă pe acest sector, reuşind, astfel, să atragem clienţi tot mai importanţi”, spune Mihai Filip, CEO OVES Enterprise.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO