Business Hi-Tech

Parteneriatele de service cu gigantul HP vor ridica afacerile CG&GC si Eta2U cu circa 30% anul viitor

Parteneriatele de service cu gigantul HP vor ridica afacerile CG&GC si Eta2U cu circa 30% anul viitor

Reteaua de service a HP Romania a ajuns la 14 parteneri

05.11.2007, 02:09 52

Noii parteneri se alatura altor 12 companii, care asigura reparatii pentru produsele HP aflate in garantie, precum si suport tehnic postgarantie. "Procesul de autorizare a unui partener de service este extrem de exigent, intrucat avem in vedere satisfactia clientilor dupa achizitionarea unui echipament HP. CG&GC si ETA2U au trecut de toate rigorile pe care acest statut le presupune si suntem convinsi ca decizia noastra a fost corecta atunci cand i-am autorizat", a declarat Mihaela Cunesteanu, directorul Tehnology Services Channel Manager al HP Romania.

CG&GC IT vizeaza afaceri de circa 27 mil. euro in 2008. Compania de distributie si servicii CG&GC IT (Intelligent Technology) a semnat parteneriatul cu HP la jumatatea anului si are 18 centre de service, care asigura suport pentru segmentele IPG (imprimante, grafica) si PSG (computere personale, servere). In perioada urmatoare, compania intentioneaza sa asigure si servicii pentru segmentele ISS (servere) si SWD (echipamente de stocare).
"In prezent, serviciile IT contribuie cu 10% la cifra de afaceri, iar pentru anul viitor veniturile obtinute din acest segment vor creste cu 30%", a adaugat Iancu.
"Pentru 2008, nu ne-am propus sa deschidem alte centre. Am deschis deja trei in acest an si vrem sa ne consolidam pozitia", a declarat Florin Iancu, directorul general adjunct al companiei.
CG&GC IT estimeaza o crestere de minimum 30% a cifrei de afaceri anul viitor, la aproximativ 27,7 mil. euro, comparativ cu nivelul de 21,3 mil. euro vizat pentru sfarsitul lui 2007.
"In primele noua luni ale anului am obtinut venituri de 16 mil. euro si suntem siguri ca ne vom indeplini obiectivele in acest an", a adaugat Iancu. Compania a atins un nivel al afacerilor de aproximativ 11 mil. euro in primele opt luni ale anului, in crestere cu 22% fata de nivelul de 8,4 mil. euro inregistrat in aceeasi perioada din 2006.
Conform oficialilor CG&GC IT, acest avans in decurs de numai o luna se datoreaza perioadei aglomerate de sfarsit a anului, in care se incaseaza sumele mai multor contracte.
In ceea ce priveste profitabilitatea, CG&GC IT are ca obiectiv pentru 2007 o rata a profitului brut de 12,5%, cu 1,5 puncte procentuale sub nivelul anului 2006, iar pentru profitul net nivelul este de 2,5%, similar celui inregistrat anul trecut.
"Pana acum, aceasta rata nu s-a atins, insa speram ca vanzarile din ultimul trimestru al anului sa contribuie la atingerea obiectivului propus", a mai spus Iancu.
Cornel Giurgea, presedintele companiei, a precizat ca cea mai mare parte a cifrei de afaceri si a profitului companiei provine din implementarea solutiilor integrate, care genereaza aproximativ 70% din businessul companiei.
La inceputul acestui an, oficialii CG&GC IT au declarat ca iau in considerare listarea la Bursa in 2008 a unui pachet de 30% din companie. Reprezentantii CG&GC IT nu au dorit sa ofere comentarii suplimentare.
Firma a raportat anul trecut o cifra de afaceri de 15,41 mil. euro, din care aproximativ 60% au fost generate de vanzarile de echipamente, in timp ce 30% au provenit din servicii IT. Profitul net a fost de 397.281 de euro.
CG&GC IT are in prezent peste 200 de de angajati, in crestere cu aproximativ 13% fata de 2006. Oficialii companiei estimeaza ca nu vor mai angaja oameni pana la sfarsitul anului.
Actionarii companiei, infiintata in 1990, sunt Cornel Giurgea (45%), Claudia Giurgea (45%) si Leo Leering (10%). Conform oficialilor companiei, Leo Leering a lucrat timp de 40 de ani ca director financiar in cadrul IBM Canada.

Eta2U: minim 25 mil. euro anul viitor. Eta2U Computer Timisoara a semnat in luna septembrie parteneriatul cu HP Romania, care asigura service pentru produsele companiei americane in special in zona de vest a tarii - Banat si Transilvania.
"Eta2U este un partener traditional al HP. Ca strategie de implementare a serviciilor, ne propunem certificarea in fiecare filiala a personalului tehnic, astfel incat problemele simple sa poata fi rezolvate local, urmand ca interventiile complexe sa fie executate la sediul central", a declarat Stelian Campianu, directorul executiv al Eta2U.
In prezent, serviciile IT genereaza 12% din cifra de afaceri a companiei, iar oficialul Eta2U Computer estimeaza o crestere intre 25 si 40% dupa semnarea parteneriatului cu HP. Anul trecut, veniturile obtinute din furnizarea de servicii IT s-au dublat fata de 2005.
Compania Eta2U Computer estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de cel putin 20 mil. euro, in linie cu estimarile anterioare, obiectivul pentru 2008 fiind o rata de crestere de 25-30%, la circa 25-26 mil. euro.
Obtinerea unei cifre de afaceri de 20 mil. euro reprezinta o crestere cu 40% fata de 2006, atunci cand firma a inregistrat o cifra de afaceri de 14,2 mil. euro si o marja a profitului de 4,3% (circa 0,6 mil. euro). In 2005, nivelul afacerilor Eta2U Computer a atins 9,3 mil. euro.
?Vrem sa ne consolidam pozitia si estimam ca ne vom indeplini obiectivele pentru acest an, in conditiile in care in primele noua luni ale anului am obtinut venituri de 17 mil. euro, cu doua milioane de euro peste nivelul anului trecut", a declarat Campianu.
Oficialul companiei a mai spus ca Eta2U Computer isi va continua planurile de extindere a ariei de acoperire pe plan local. ?De cateva saptamani am deschis o reprezentanta la Targu-Mures, iar in luna noiembrie ne vom deschide un birou in Alba Iulia", a adaugat Campianu.
Eta2U Computer face parte din grupul Eta2U, alaturi de ETA Automatizari Industriale, INFOTIM si ITPS. Grupul de companii este detinut de omul de afaceri Romulus Lucaciu, care ocupa pozitia de director general al firmelor.
Infiintata in 1992, Eta2U Computer este cea mai importanta companie din grup, fiind implicata in activitati de retail cu produse IT, dar activeaza si ca integrator de sisteme si furnizor de servicii IT.
Compania are in prezent 140 de angajati si filiale in Arad, Deva, Cluj-Napoca, Targu-Mures, Oradea si Sibiu, unde Eta2U detine si noua magazine.
Conform oficialilor companiei, cifra de afaceri a ETA2U Computer a inregistrat o crestere constanta a cifrei de afaceri in ultimii cinci ani, cu o rata medie anuala de 18,7%.

14 parteneri service pentru HP Romania. Prin semnarea contractelor cu CG&GC IT si Eta2U Computer, HP Romania isi extinde reteaua de service la 14 parteneri.
"In reteaua noastra de service erau anterior 12 companii din Bucuresti, cu puncte de lucru in orasele mari din tara, si alti trei parteneri din Cluj-Napoca, cu puncte de lucru in principelele orase din Transilvania", a declarat Mihaela Cunesteanu.
Reprezentantul companiei a mai spus ca, pe langa depozitul central de piese de schimb din Bucuresti, HP a deschis inca doua, in Constanta si Brasov.
Cunesteanu a adaugat ca, in viitorul apropiat, compania va deschide inca patru depozite, in Sibiu, Cluj-Napoca, Timisoara si Iasi.
In anul fiscal 2007, incheiat pe 31 octombrie, veniturile obtinute de HP Romania din serviciile IT, inclusiv cele de suport, outsourcing, project management, au crescut cu 35% fata de 2006. Anul trecut, afacerile companiei au fost estimate la peste 200 mil. dolari (163 mil. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO