Business Hi-Tech

PCNET Data Network tinteste companiile de asigurari

16.10.2002, 00:00 70

Una din principalele directii de dezvoltare a activitatii PCNET Data Network Bucuresti va fi segmentul companiilor care activeaza pe piata asigurarilor, prin furnizarea de solutii de comunicatii bazate pe tehnologia ADSL (Asimetric Digital Subscriber Line - linie digitala cu trafic asimetric), a declarat Mihai Batraneanu, presedintele companiei.
"Consider ca societatile de asigurari au un potential ridicat de dezvoltare in Romania, iar aceste companii au nevoie de sisteme informatice sigure si performante, care sa asigure managerilor informatii in timp real despre situatia firmei. Plecand de la aceste premize, PCNET poate furniza solutii de comunicatii sigure, care sa le permita instalarea de sisteme informatice la nivel national", a adaugat Batraneanu.
ADSL este una dintre cele mai noi si mai avansate tehnologii in domeniul comunicatiilor pentru transmisii de date. Printre avantajele ADSL, care poate fi instalata pe o singura pereche de fire de cupru, se numara viteza mare de transfer a datelor (8 Mb pentru download - descarcare, 1 Mb upload -  incarcare), largimea de banda garantata, posibilitatea de integrare a serviciilor, cum ar fi acces Internet, Voice over IP (voce pe suport internet), videoconferinta si e-learning (invatamant la distanta), realizarea de VPN-uri (Virtual Private Network), precum si garantarea securitatii datelor transmise prin retea.
"PCNET a fost prima companie din Europa de Est care a integrat tehnologia ADSL de la Cisco Systems, printr-o investitie initiala de 2,5 milioane de dolari. In prezent, investitia in acesta tehnolgie depaseste cinci miloane de dolari. PCNET are peste 1.000 de conexiuni ADSL in Bucuresti si zece orase din tara. Preconizez o dezvoltarea puternica incepand cu luna ianuarie 2003 si cred ca vom avea la sfarsitul anului viitor 4.000 de conexiuni bazate pe aceasta tehnologie", a afirmat Batraneanu.
El a adaugat ca PCNET va intra si pe segmentul serviciilor pentru persoane fizice, in partea a doua a anului viitor, prin reducerea semnificativa a tarifelor de conectare Basic ADSL.
Printre clientii companiei in domeniul tehnologiei ADSL se numara DemirBank, Banca Romaneasca, CEC, Banca di Roma, Asiban, ARDAF, Romtrans, Terapia Cluj-Napoca, Sicomed Bucuresti, Omnilogic, Best Computers, K Tech si grupul de firme SCOP.
"In privinta rezultatelor financiare, politica companiei nu permite anuntarea acestora, dar va pot spune ca PCNET este pe profit si inregistreaza o crestere anuala a cifrei de afaceri de 75-80%, in conditiile in care valoarea pietei autohtone a serviciilor Internet este de 25 milioane de dolari", a mai spus Batraneanu.
PCNET Data Network a fost infiintata in anul 1993, fiind unul dintre primii furnizori de servicii Internet din Romania. Compania este primul ISP (Internet Services Provider) din Romania care a beneficiat de o infuzie de capital extern din partea unui fond de investitii pentru dezvoltarea infrastructurii.
PCNET are 80.000 de clienti pe dial-up, un capital social de 48,8 miliarde de lei, 13 puncte de prezenta in tara si aproximativ 150 de angajati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO