Business Hi-Tech

Pe ce PC-uri poate fi instalat Windows 7 la 699 lei

Autor: Magraon Andreea

14.11.2010, 23:31 144

Microsoft, cel mai mare producător de software din lume, alansat pe piaţa lo­cală "Windows 7 Family Pack" - un pa­chet careinclude un DVD ce permite in­sta­la­rea sistemului de operare petrei calcu­la­toare, la un preţ de aproximativ 699 de lei.

Preţul pentru pachetul de trei licenţe este semnificativ mai micdecât cel al unei singure licenţe Windows 7 pentru că "Windows 7Family Pack" este destinat consumatorilor sau firmelor mici carefolosesc deja legal ediţii anterioare ale sistemului de operare (XPsau Vista), dar vor să migreze la Windows 7.
"Produsul a fost lansat la un an de la cea a Windows 7 la cerereautilizatorilor din România. Produsul vine pentru a testa piaţa dinRomânia, dar şi pentru familiile care au mai multe computere încasă", a declarat pentru ZF Tudor Galoş, Windows Business GroupLead în cadrul Microsoft România. O singură licenţă Windows 7 -care este achiziţionată pentru un PC care nu are, spre exemplu, oversiune legală de Windows, costă în mod obişnuit între 700 şi1.200 de lei, în funcţie de versiune. Împreună cu un PC nou,preţurile pentru o licenţă Windows 7 pornesc de la 439 delei.

"Windows 7 Family Pack" conţine 3 licenţe Windows 7 Home PremiumUp­grade şi DVD pentru instalare atât pentru 32 biţi, cât şi pentru64 biţi. Microsoft a vândut 240.00 de licenţe Windows 7 în Româniaîntr-un an de la lansare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO