Business Hi-Tech

Ponta: vom folosi noile tehnologii pentru a face guvernarea mai transparentă

Ponta: vom folosi noile tehnologii pentru a face...

Autor: Adrian Stefan Seceleanu

16.05.2012, 16:57 316
 

Guvernul României va folosi tehnologia IT pentru a face guvernarea mai transparentă, a declarat premierul Victor Ponta la conferinţa Ronewmedia. ”Mi-aş dori să folosim în perioada următoare toate noile tehmnologii pentru a face guvernarea mai transparentă. Acum, poate chiar mai repede decât credeam când eram în opoziţie, îmi revine sarcina să araăt că poate exista un seriviciu public mai transparent şi tehnologia IT îmi permite să fac acest lucru concret”, a spus Ponta.

El a anunţat, în altă ordine de idei, că România nu va ratifica tratatul ACTA. ”Încerc să îmi ţin un angajament, de a anunţa că din punctul meu de vedere Guvernul României nu poate să ratifice un acord precum ACTA decât atunci când acesta va garanta libertatea şi drepturile private ale fiecăruia dintre noi”.

Premierul a anunţat că în curând în magazinul de aplicaţii al Apple va exista şi o aplicaţie vPonta. ”Sunt în competiţie pentru a comunica deciziile pe care le iau cât mai repede”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24