Business Hi-Tech

Popularitatea iPod salta Hitachi

18.05.2004, 00:00 12

Producatorul japonez Hitachi, care realizeaza hard-discurile popularelor playere de muzica digitala iPod, a anuntat ca isi va spori capacitatile de productie pentru a face fata cererii de pe piata.
Vanzarile masive de iPod au facut ca perioada de asteptare pentru cumparatori sa se prelungeasca uneori chiar si sase luni. Apple a fost obligata sa isi sisteze vanzarile de iPod la nivel international din cauza ca nu putea onora nici macar comenzile din Statele Unite. Livrarea iPod in afara pietei americane se va relua abia in luna iulie, spun oficialii companiei.
Acest lucru se datoreaza pe de o parte si intarzierii cu care sunt livrate componentele, printre care se numara si hard-discurile de la Hitachi. Tocmai pentru a rezolva aceasta problema, producatorul japonez a anuntat ca va investi 200 de milioane de dolari pentru a dubla capacitatea de productie a fabricii sale din Tailanda, unde se fabrica hard-discurile de 1 inci si de 4 inci, cu capacitati de 4 pana la 40 de GB. Productia va creste pana la finalul acestui ani pana la 2 milioane de unitati pe trimestru. Playerele iPod folosesc si hard-discuri Toshiba de 1,8 inci.
dan.dragomir@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24