Business Hi-Tech

Preşedintele ANCOM: Deocamdată studiem care vor fi consecinţele juridice ale hotărârii Guvernului

30.08.2010, 14:35 32

Autoritatea Naţională de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM)studiază în prezent hotărârea emisă de Guvern prin care termenul detrecere al României la televiziunea digitală a fost amânat cu treiani, până în anul 2015, şi urmează să comunice "în cel mai scurttimp" care sunt consecinţele juridice ale deciziei.

"ANCOM analizează în acest moment cuprinsul Hotărârii Guvernuluinr. 833/2010 pentru modificarea Strategiei privind tranziţia de lateleviziunea analogică terestră la cea digitală terestră şiimplementarea serviciilor multimedia digitale la nivel naţional,aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 1.213/2009, care a fostpublicată în Monitorul Oficial al României vineri 27 august. ANCOMva stabili şi va anunţa în cel mai scurt timp care suntconsecinţele juridice ce decurg din adoptarea acestui act normativ,precum şi modul în care prevederile acestuia vor afecta derulareaprocedurilor de selecţie comparativă care au fost deja demarate deANCOM în vederea acordării licenţelor de utilizare a frecvenţelorradio în sistem digital terestru pentru operarea primelor douămultiplexe de televiziune digitală terestră DVB-T pe teritoriulRomâniei", a declarat Cătălin Marinescu, preşedintele ANCOM.

Decizia Guvernului va duce, cel mai probabil, la anularea"licitaţiei" aflate în curs la care participau şapte companiilocale şi internaţionale şi care era organizată de Autoritatea deReglementare în Comunicaţii (ANCOM). Companiile cumpăraseră caietulde sarcini, iar la data emiterii hotărârii de către Guvern, ANCOMaştepta ofertele companiilor.

ANCOM prelungise termenul de primire a ofertelor până la data de17 septembrie. Stabilirea câştigătorilor urma să fie realizată prinprocedura de selecţie comparativă.

Caietul de sarcini fusese achiziţionat de companiile localeRCS&RDS, Radiocom, Media Sat şi Romtelecom şi firmele străineTDF (Franţa), ORS (Austria) şi General Satellite (Rusia).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO