Business Hi-Tech

Procesul Vodafone-Telemobil, inca o amanare

07.10.2005, 19:20 15

Inalta Curte de Justitie si Casatie a decis ieri suspendarea procesului pentru marca "Vodafone" dintre Telemobil si cel mai mare operator din lume, pentru a analiza parcursul dosarului la Curtea de Apel.

Instanta va hotari daca dosarul se va judeca in continuare la Curtea de Apel sau se va muta la o instanta superioara, iar un termen oficial de reluare a infatisarilor nu a fost anuntat.

Pe scurt, Vodafone nu reuseste din nou sa obtina dreptul de a utiliza marca sa in Romania, iar batalia juridica va continua. Este posibil ca noi desfasurari in proces sa aiba loc peste sase saptamani.

Adevarata miza a acestui proces este utilizarea marcii Vodafone in procesul de re-branding al Connex, dupa ce operatorul de telefonie mobila a fost achizitionat de gigantul britanic, in cadrul unei tranzactii de 4,45 miliarde de dolari (3,71 miliarde de euro) cu Telesystem International Wireless (TIW), care a inclus si operatorul Oskar Mobil. Telemobil a inregistrat marca "Vodafone" in 1995, intr-un moment in care au fost protejate mai multe marci legate de activitatea companiei, cum ar fi Mobifon, Movifon, Minifon si altele.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24