Business Hi-Tech

Profitul net al IBM a crescut cu 10% în primul trimestru, la 2,9 miliarde dolari

Autor: Mediafax

20.04.2011, 23:32 61

Profitul net al IBM, cel mai mare furnizor de servicii pentrucomputere la nivel mondial, a crescut în primul trimestru cu 10%,comparativ cu perioada similară a anului trecut, la 2,9 miliarde dedolari, iar veniturile au avansat cu 8%, la 24,6 miliarde dedolari. Profitul net operaţional a crescut cu 13%, la 3 miliarde dedolari, se arată într-un comunicat al IBM referitor la rezultatelefinanciare din primul trimestru.

"Am avut un trimestru foarte bun, în care veniturile au crescutpe segmentele hardware, software şi servicii şi am înregistratavansuri de două cifre în peste 40 de state", a declarat Samuel J.Palmisano, CEO al companiei. Vânzările pe segmentul hardware aucrescut cu 19%, la patru miliarde de dolari. Divizia de software araportat venituri de 5,3 miliarde de dolari, cu 6% mai mari decâtîn primul trimestru din 2010.

IBM şi-a îmbunătăţit, totodată, estimarea de profit pentru anulacesta, în condiţiile în care companiile cumpără tot mai multeprograme şi echipamente, notează Bloomberg. IBM are în Româniapeste 1.500 de angajaţi şi este unul dintre cei mai mari furnizoride servicii IT.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO