Business Hi-Tech

Reţeaua LinkedIn se evaluează la 3 miliarde de dolari

Autor: Ştefan Vrabie

09.05.2011, 23:31 84

LinkedIn, reţeaua de socializare pentru mediul de business,intenţionează să obţină mai mulţi bani de la investitori prinlistarea pe bursă, iar operaţiunea ar urma să evalueze compania la3 miliarde de dolari, scrie Bloomberg.

Compania intenţionează să vândă acum acţiuni de aproape 316milioane de dolari, potrivit unei declaraţii făcute de oficialiicompaniei. În ianuarie, compania anunţase că vrea să strângă 175 demilioane de dolari din oferta publică iniţială. LinkedIn este primadintr-o serie de reţele sociale care va scoate la vânzare acţiunipentru public, în timp ce evaluările companiilor de tehnologiecresc.

Oficialii LinkedIn au declarat că obiectivul este ca ofertapublică iniţială să includă 7,84 de milioane de acţiuni la preţcuprins între 32 şi 35 de dolari pe acţiune, cu o opţiune desupraalocare de încă 1,18 milioane de acţiuni. La un preţ de 32 dedolari pe acţiune LinkedIn va fi evaluată la 3 mld. dolari.

Vânzările LinkedIn s-au dublat la 243 de milioane de dolari anultrecut. Site-ul care este orientat spre crearea unei reţeleprofesionale are peste 90 de milioane de utilizatori din lumeaîntreagă. În România, LinkedIn are 409.000 de membri, potrivitdatelor de pe pagina web a companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO