Business Hi-Tech

Reteta RomTelecom pentru farmaciile Sensiblu de 1,2 milioane de dolari

08.03.2005, 00:00 25

Compania de telecomunicatii RomTelecom va furniza lantului de farmacii Sensiblu o retea de comunicatii securizate de tip VPN si conexiune la Internet, care va asigura la nivel national comunicatiile de date intre toate farmaciile Sensiblu. Contractul are valoarea de 1,2 milioane de dolari (914.000 de euro) si se intinde pe durata a trei ani, conform oficialilor RomTelecom.


"Este un exemplu al noii orientari a RomTelecom catre solutiile dedicate de date si Internet", a declarat directorul executiv comercial al companiei, Pieter Bakker.


"RomTelecom va dezvolta infrastructura de comunicatii pentru lantul Sensiblu prin crearea unei retele virtuale private de tip VPN MPLS, ce va conecta si deservi sediul central si cele peste 100 de farmacii Sensiblu de pe intreg teritoriul tarii", a adaugat Bakker.


"MPLS este o solutie tehnologica eleganta care permite administrarea largimii de banda si a serviciilor pentru retelele de generatie viitoare, bazate pe IP", a declarat pentru ZF Pieter Bakker. In plus, operatorul telecom va oferi Sensiblu servicii de asistenta tehnica si interventii operative cu ajutorul a peste 5.000 de experti tehnici prezenti in toate orasele din Romania, au mai spus oficialii RomTelecom.


Conform oficialilor companiei, RomTelecom ofera solutii de comunicatii de date pentru mai mult de 1.000 de clienti din toate sectoarele de activitate ale economiei. Operatorul a raportat venituri operationale de 839 milioane de euro si profit anual net de 107 mil. euro pe anul 2004.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24