Business Hi-Tech

Romanii sunt asteptati in septembrie la CeBIT Istanbul

28.06.2004, 00:00 23

Romania va participa in premiera la targul international IT CeBIT Bilisim, care se va desfasura in luna septembrie la Istanbul, a anuntat compania organizatoare, Deutsche Messe.
"Speram sa avem intre doi si cinci expozanti din Romania", a spus Michael Hoppe, director de departament al CeBIT Events Worldwide, care a reamintit ca si in anii anteriori au existat vizitatori din Romania. Deocamdata, o singura firma a confirmat participarea, a mai spus el. Este vorba de compania bucuresteana de produse si servicii in telecomunicatii Topex, insa mai exista si alte firme interesate.
Targul va avea loc intre 31 august si 5 septembrie, iar firmele care doresc sa participe vor trebui sa achite o taxa valabila pentru toata durata expozitiei, in valoare de 175 euro pe metrul patrat, a spus Hoppe. Reprezentantul CeBIT Events Worldwide a mai adaugat ca Guvernul roman s-a aratat destul de deschis in colaborarea cu organizatorii targului, in ceea ce priveste promovarea si facilitarea participarii romanesti la CeBIT Bilisim. "Guvernul roman este mult mai deschis in colaborarea cu noi, in comparatie, spre exemplu, cu cel bulgar", a spus Hoppe. La CeBIT Hanovra au participat anul acesta zece companii romanesti, insa nu a existat nici un fel de sprijin guvernamental.
La CeBIT Bilisim sunt asteptati peste 800 de expozanti, din 22 de tari si regiuni diferite, precum si 160.000 de vizitatori din 65 de tari, au declarat organizatorii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24