Business Hi-Tech

RTC a vandut integral Best Distribution catre CD Media

21.03.2008, 21:55 100

Grupul de firme RTC Holding, controlat de omul de afaceri Octavian Radu, a anuntat finalizarea vanzarii pachetului de 60% pe care il detinea la distribuitorul de jocuri pentru PC-uri si console Best Distribution catre compania de distributie de jocuri si hardware CD Media.
Compania elena CD Media, cu activitati in Grecia si Cipru, este prezenta pe piata locala din luna noiembrie a anului trecut, cand a finalizat preluarea unui pachet de 40% din capitalul Best Distribution pentru care a platit 3 milioane de euro. Astfel, suma totala platita de greci pentru Best Distribution s-ar putea ridica la aproximativ 7,5 milioane de euro. Oficialii RTC au refuzat sa ofere detalii cu privire la valoarea exacta a tranzactiei.
"Vindem o companie ajunsa la maturitate catre unul dintre liderii pietei est-europene. Dupa 15 ani de experienta pe piata europeana, CD Media detine know-how-ul necesar pentru a continua cu succes ceea ce am construit noi", a declarat Octavian Radu, presedintele grupulului RTC.
Potrivit termenilor contractului, CD Media putea opta pentru preluarea integrala a Best Distribution pana la finele lunii mai 2008, in functie de rezultatele acesteia.
"In ultimele luni am lucrat foarte aproape de echipa Best Distribution pentru a intelege exact piata in care activeaza si potentialul de dezvoltare. Suntem pregatiti sa preluam in intregime compania, asadar ne-am exercitat acest drept contractual mai devreme", a declarat Spiros Jamas, presedintele CD Media, companie care a realizat anul trecut vanzari de circa 20 de milioane de euro. Spiros a precizat ca CD Media va pastra portofoliul existent al Best Distribution, la care vor fi adaugate produse noi, precum si actuala echipa de conducere a companiei romanesti.
Best Distribution a realizat anul trecut afaceri de 4 milioane de euro si vizeaza cresterea rulajului cu 25-30% fata de 2007.
Potrivit oficialilor companiei, ultimul trimestru al anului trecut a adus 40% din cifra totala de afaceri din 2007, in timp ce vanzarile din luna decembrie au reprezentat aproximativ 12% din rulajul total pe anul trecut.
Compania detine o cota de 60-65% din piata locala de jocuri video, estimata pentru acest an la aproximativ 13,5 milioane de euro, in crestere cu 50% fata de anul trecut, cand romanii au cumparat jocuri si console pentru jocuri de circa 9 milioane de euro. "Fata de 2006, cererea pentru jocurile video pentru PC-uri a scazut anul trecut in favoarea consolelor. Scaderea nu a fost spectaculoasa, in 2006 vorbeam de 85% volum, reprezentand 75% din totalul vanzarilor, iar in anul 2007 jocurile pentru PC au ajuns la 75% ca volum al vanzarilor, cu 60% pondere valorica", a declarat Andreea Allardin, manager general al Best Distribution.
Ea a precizat ca, per ansamblu, piata este caracterizata de un interes tot mai mare al gamerilor pentru console, in concordanta cu tendintele de la nivel global.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO