Business Hi-Tech

Schimbari de management la Ascenta (Softwin) dupa plecarea directorului comercial

Schimbari de management la Ascenta (Softwin) dupa plecarea directorului comercial

Florin Talpes, fondatorul si presedintele Softwin, va ramane CEO-ul Ascenta

19.01.2009, 17:11 522

Plecarea lui Horatiu Berdila, directorul comercial al Ascenta - divizia de consultanta si servicii IT a grupului Softwin - la integratorul Romsys a determinat schimbari la nivelul managementului companiei conduse de omul de afaceri Florin Talpes.

Doi manageri responsabili anterior de piete emergente - Florian Enea si Paul Herda - au fost promovati in functiile de director general adjunct, respectiv director de vanzari, in timp ce Florin Talpes, fondatorul si presedintele grupului Softwin, va avea in continuare functia de director executiv/director general.
Potrivit oficialilor Ascenta, nu s-a urmarit pastrarea structurii anterioare plecarii lui Berdila, ci identificarea unei "formule imbunatatite" prin delegarea a doi noi manageri.
Horatiu Berdila a fost recrutat la sfarsitul lunii decembrie a anului trecut de catre Romsys, unul dintre cei mai mari jucator de pe piata locala a integratorilor IT.
El se ocupa de operatiunile comerciale din cadrul Ascenta, in timp ce strategia generala a companiei era trasata de Talpes.
Florian Enea lucreaza din septembrie 2006 la Softwin, fiind responsabil de dezvoltarea Ascenta pe piete emergente, cum ar fi industria de procesare a carnii. Anul trecut, compania a semnat un parteneriat cu producatorul norvegian de software Scase, in urma caruia distribuie pe piata locala solutii pentru monitorizarea productiei de carne.
Investitia unei companii intr-o astfel de solutie variaza intre 200.000 de euro si 1,5 mil. euro. Reprezentantii Ascenta se asteapta ca aceasta linie de business sa genereze peste 7% din totalul cifrei de afaceri. In anul fiscal incheiat pe 31 martie 2008, compania a avut un rulaj de 10 mil. euro, insa nu a oferit estimari cu privire la anul in curs.
Inainte de a se alatura grupului Softwin, Enea si-a infiintat in 2004 propria firma de consultanta in management. Anterior a fost timp de doi ani business development manager al regiunii Europei de Est pentru compania Epicor, furnizor de aplicatii software pentru mediul de afaceri.
Enea, care a absolvit Universitatea Politehnica din Bucuresti in 1997, a mai lucrat ca director general pentru companiile Fix Computers, Click & GO si Netland in intervalul 1995 - 2004.
Paul Herdea s-a alaturat echipei Softwin in 2002, in functia de director responsabil de conturi mari. In perioada 2001 - 2002 a lucrat ca support executiv pentru compania locala Exact Software.
Anul acesta, Ascenta urmeaza sa se desprinda juridic din grupul Softwin, asa cum a procedat si producatorul de solutii de securitate informatica BitDefender in urma cu doi ani. Divizia are aproximativ 100 de salariati. Numarul acestora ar putea creste in functie de numarul de proiecte, au precizat oficialii Ascenta.
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO