Business Hi-Tech

Siemens concediaza in Germania dar angajeaza in Romania

06.07.2001, 00:00 32



Concernul german Siemens AG a anuntat ca va reduce cu 2.000 numarul angajatilor din cadrul diviziei sale specializata in servicii IT, Siemens Business Services, ca raspuns la incetinirea cererii in acest sector, relateaza International Herald Tribune. In Romania insa, gigantul german nu numai ca nu va da afara nici un salariat, dar planuieste sa faca angajari.

Oficialii de la Siemens au precizat ca noua decizie face referire la 1.600 de locuri de munca din Germania, adica 11% din totalul diviziei Business Services. Noua politica va ridica la 10.000 numarul angajatilor care si-au pierdut slujba de la Siemens in acest an. La inceputul anului, compania anuntase reducerea numarului angajatilor diviziei de echipamente pentru telecomunicatii cu 8.100.

"Aceasta decizie nu ne priveste pe noi. In Romania am facut angajari, nu am dat oameni afara", a declarat pentru Ziarul Financiar, Bogdan Calarasu, Corporate Communications Manager la Siemens SRL.

Declaratia a fost confirmata si de Catrinel Badea, directorul comercial al Siemens Business Services Romania: "Noi nu numai ca nu am dat afara oameni dar ne-am majorat efectivele de patru ori.

Daca la inceputul anului la reprezentanta aveam sapte angajati, acum numarul celor care lucreaza pentru SBS se ridica la 28. Mai avem nevoie de personal astfel incat vom mai face angajari pana la sfarsitul anului dar cifra nu este semnificativa".

SBS Romania este reprezentanta SBS Austria si ofera pe piata locala servicii informatice si de consultanta in IT. Reprezentanta si-a orientat activitatea catre proiecte de infrastructura in domeniul public (primarii, ministere, agentii nationale), avand totodata si un departament de specialisti SAP care lucreaza la implementarea solutiilor, programare si consultanta.

In a doua jumatate a lunii iulie, compania va depune propriile oferte pentru a participa la cateva dintre licitatiile organizate de Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, a declarat Mihai Dumitrescu, directorul general al Siemens Business Services Romania.

Licitatiile MCTI vor conduce la demararea celor 24 de proiecte de informatizare a societatii romanesti aprobate in mai de Grupul pentru Promovarea Tehnologiei Informatiei.

Deocamdata, din partea companiilor private exista disponibilitati de finantare a proiectelor de aproximativ un miliard de dolari, dupa cum a afirmat zilele trecute ministrul comunicatiilor, Dan Nica.

Anul trecut, Siemens Business Services a generat venituri din vanzari de 5,8 milioane de euro si, la nivel mondial, are peste 33.500 de angajati, adica aproximativ 7% din intregul efectiv Siemens.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO