Business Hi-Tech

Site-urile cu conţinut piratat vor fi retrogradate la căutare pe Google

Site-urile cu conţinut piratat nu vor mai apărea la căutare pe Google

Autor: Departamentul Life

13.08.2012, 14:21 1101

Modificarea va fi aplicată începând de săptămâna aceasta, a anunţat pe blogul Google - o companie cu sediul în Mountain View, California - vicepreşedintele Amit Singhal.

Astfel, site-urile care sunt reclamate ca având conţinut piratat vor fi retrogradate în lista de rezultate afişate. Însă aceste site-uri vor fi în prealabil anunţate de Google, pentru a putea răspunde acuzaţiilor de piraterie.

Hollywood-ul a aplaudat iniţiativa: Michael O'Leary, vicepreşedinte executiv al Motion Picture Association of America, a declarat că speră că modificările operate vor descuraja utilizatorii să mai apeleze la produse piratate.

Potrivit Google, în ultima lună, numărul de cereri de retragere de conţinut s-a ridicat la circa 4,3 milioane, mai mult decât numărul total înregistrat în 2009.

Singhal a spus că retrogradarea în lista de rezultate nu înseamnă automat că aceste site-uri au încălcat drepturile de autor.

Acesta a mai spus că, deşi se va aplica retrogradarea, paginile nu vor fi eliminate total din lista de rezultate decât dacă se vor primi astfel de solicitări din partea proprietarilor de drept ai conţinuturilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO